Naar boven

3X3 Unites op de Urban Sports Week Amsterdam!

De afgelopen weken stonden in het teken van de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). Op verschillende plekken in de stad vonden verschillende sport events plaats. Van de straat tot de top, je kon deelnemen of komen kijken, uiteraard was 3X3 Unites ook aanwezig.

Op Vrijdag 25 september organiseerden wij op het hoekenrodenplein in Amsterdam zuidoost een tweetal clinics. Een voor G-basketballers in samenwerking met I sport special en samen met KLABU die zich inzetten om verschillende culturen samen te brengen met jongeren binnen het COA.

Op meerdere Velden werd er door de ruimt 20 deelnemers gespeeld onder leiding van leaders Quincy en Jacopo met de hulp van Leaders Jeremy en Jamal. Na een afsluitend buffet waren de jongeren nog niet klaar en speelden ze nog lang door.

Dinsdag 27 augustus was het hoogtepunt voor 3X3 Next. In samenwerking met Oqium en Puma werd in Club Amaze de finale gespeeld van de 1 v 1 fight nights. Onder de noemer “Show me the money volume 2” streden hier 8 vrouwen en 8 mannen om de titel beste 1 tegen 1 basketbalster of basketballer. Een vol huis zorgde voor een fantastische sfeer in de club waar een aantal artiesten de pauzes vulden met muzikale intermezzo’s.

Voor de meiden was er een event georganiseerd op het Zeeburgereiland. Helaas werd door de regen de start met een uur verlaat. Ondanks de eerdere regen verzamelde er toch een kleine groep meiden geflankeerd door enkele kinderen uit het park op de 3X3 velden van Zeeburgereiland.

Het afsluitende even vond op 3 september plaats waar het sportpark Zeeburgereiland weer het middelpunt was van de USWA. De skatebaan werd volop gebruikt voor stunts in rolstoelen er werd gevoetbald en er waren spellen te doen voor de jonge jeugd. De politie was zelfs aanwezig om hun werk te promoten. Onder leiding van Leandro werd er op de basketbal velden een community toernooi gespeeld.

Er werden ter plekke teams gemaakt en de basketballers gingen los en speelden om mooie prijzen. Afsluitend werden er nog giveaways georganiseerd in de vorm van shoot-outs en 2-point shoot-outs.