Naar boven

3X3 Unites van start in Hilversum!

Ook in de mediahoofdstad van Nederland is sinds kort 3X3 Unites actief! In samenwerking met de gemeente Hilversum startte 3X3 Unites een programma in Hilversum-Oost, waar Sporthal de Lieberg op zondagmiddag wekelijks de home is van een nieuwe lokale community.

Iets minder dan een jaar geleden begon een van 3X3 Unites’ Leaders, Roos, vanuit intrinsieke motivatie een 3x3 moment in Hilversum voor vluchtelingen uit Oekraïne. Haar effort genereerde aandacht van de gemeente, die in gesprekken geïnteresseerd bleken de samenwerking met 3X3 Unites op te zetten en een nieuw programma te starten in Hilversum. 3X3 Unites is blij met en trots op deze samenwerking, waaruit een programma opgezet kon worden in Hilversum-Oost.

3X3 Leader Course

Middels de 3X3 Leader Course worden momenteel lokale jongeren opgeleid tot rolmodel in hun eigen omgeving. Zij nemen wekelijks verantwoordelijkheid over sporthal de Lieberg. Naast het aanleren van life skills zijn Mels, Niels, Pieter, Pieke, Isaac, Quinten en Olivier wekelijks bezig om te zorgen dat de ontstane community groeit.

Zo ontwikkelden zij een eigen instagram account (@3X3UnitesHilversum) en ontwierpen zij zelf een flyer welke verspreid werd op scholen en in de omgeving van de sporthal.

Wekelijks is de activatie momenteel toneel voor minstens 30 mensen. Steeds meer jongeren weten dit moment en plek te vinden.

Vervolg

De 3X3 Leaders organiseren voor hun community en ieder ander die wil komen een 3X3 Random toernooi op zondag 5 maart in de Dudok Arena! Het bekende en bewezen Random concept wordt ingezet om het sociale aspect van sport te belichten, een wens die de Leaders vooraf hebben uitgesproken. Wil jij je ook inschrijven, dat kan individueel via hier!

Na het Random Toernooi zijn de 3X3 Leaders deel van een tweetal projecten. De samenwerking met de gemeente Hilversum loopt nog een aantal weken door in sporthal de Lieberg, waar de community verder uitgebouwd gaat worden.

Daarnaast wordt er vanuit de samenwerking met een andere partner een project opgezet om de Oekraïnse vluchtelingen. Zij verblijven in Hilversum en leren wat de kracht van 3x3 is. Naast sportief bezig zijn met elkaar leren ze life skills voor buiten het veld.