Naar boven

3X3 Unites viert vijfjarig jubileum met nieuw boek & lancering van de eerste 3X3 Unites documentaire

Afgelopen donderdag 8 juli 2021 was het zo ver. De viering van het vijfjarig jubileum van 3X3 Unites. Niet alleen een unieke dag vanwege deze mijlpaal, maar ook omdat we voor het eerst in 1,5 jaar tijd in de gelegenheid waren om een mooie vertegenwoordiging van onze community bij elkaar te brengen. 
The Journey of Unites

3X3 Unites gelooft dat grote ontwikkeling begint door het kleine te omarmen. In 2016 bundelen co-founders Jesper Jobse en Mark Schuurman hun kennis en ervaring om jongeren in Amsterdam Zuidoost een kans te bieden zich te ontwikkelen door middel van 3X3 basketball. Na verschillende jaren in de sport actief te zijn, was het duidelijk dat 3X3 zich op unieke wijze leent voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden die naast het veld minstens net zo belangrijk zijn als op het veld. Eigenschappen zoals verantwoordelijkheid nemen, veerkracht tonen, communiceren met anderen, etc. 

Inmiddels, vijf jaar later, heeft 3X3 Unites een ecosysteem ontwikkeld waarin de volledige piramide van breedtesport tot topsport ingezet wordt om (persoonlijke) groei te stimuleren. Het is een uniek jaar, waarin een hoop mijlpalen bereikt worden waar de afgelopen vijf jaar met veel energie aan is gewerkt. De Olympische Spelen zijn behaald door het Nederlands mannen 3X3 team. We geven spelers de kans om letterlijk 'from the streets to the world stage' te gaan deze zomer, door middel van de 3X3 Street League deze maand, de 3X3 PRO Cups volgende maand en de FIBA 3X3 Challenger in september. Tenslotte zal dit jaar ook de 500ste 3X3 Leader zijn of haar diploma in ontvangst mogen nemen. 

3X3 Unites de documentaire

In het teken van het vijfjarig jubileum hebben we in samenwerking met Beemflights een documentaire ontwikkelt over de impact die we met 3X3 Unites maken op jongeren en de impact die deze jongeren op hun beurt weer maken op hun regio. Tijdens het vijfjarig jubileum konden we deze docu voor het eerst als primeur delen met onze community. 

De documentaire bestaat uit 7 delen. Zes episodes waarin zes 3X3 Leaders hun verhaal met ons delen over hun persoonlijke ontwikkeling, én een overkoepelende langere episode waarin we inzoomen op de kracht van 3X3 zoals wij deze ervaren. 

We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen. Later dit jaar delen we de documentaire ook met de rest van onze community die deze dag niet aanwezig konden zijn. Dus stay tuned!

De Kracht van 3X3

Naast de lancering van de documentaire konden we tijdens het vijfjarig jubileum nog een andere primeur met de gasten delen.

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de realisatie van ons tweede boek 'de Kracht van 3X3'. In samenwerking met de gemeente Amsterdam hebben we een uitwerking gemaakt van de impact die we binnen de stad maken waarbij 3X3 wordt ingezet als een middel voor sociale verandering. 

Wethouder Sport van de gemeente Amsterdam, Simone Kukenheim nam het eerste exemplaar in ontvangst. 

Zou jij ook een kopie van ons tweede boek willen hebben? Klik dan hier en bemachtig één van de slechts 100 exemplaren!