Naar boven

3X3 Unites X Basketball England

Op woensdag 6 juli, na een lange ochtend wachten in de rij op Schiphol zitten 7 Leaders dan eindelijk in het vliegtuig naar London. Kasper is de eerste begeleider die met de groep Leaders mee gaat die de komende 2 maanden in Engeland zullen gaan verblijven.

Zakaria, Max, Linde, Danilo, Sesen, Ludcendric, Noah en Leandro gaan de 3x3 tak van Basketball Engeland namelijk helpen met het opzetten van tal van activaties ter voorbereiding op de Commonwealth Games 2022 in Birmingham. Onze Leaders doen dit als onderdeel van een tweejarig project gefund vanuit Erasmus +. Naast de Leaders zal steeds een van de 3X3 Unites coördinatoren langs gaan om de groep te begeleiden.

Max schrijft over de eerste weken:

''De eerste week verbleven we in het hotel de Jury’s Inn midden in de stad Birmingham. Gelukkig hadden we hier airco, want de eerste paar dagen had Engeland een van de meest warme hitte golven ooit. Tijdens de hittegolf en erna hebben we in een paar meetings met Basketbal Engeland ondervonden wat het verschil is tussen 3x3 basketball in Engeland en 3x3 basketball in Nederland.''

Op de pleintjes in Birmingham waar we in de eerste week kwamen merkten we dat er helemaal geen spelers kwamen, en als er spelers waren dat ze veelal zelf speelden en elkaar niet echt opzochten. Hier wilde wij natuurlijk verandering in brengen. Op dag één zijn we een groepsapp gestart waarin we direct drie spelers konden toevoegen van Chaimberlain Park.

Op dag twee zijn we naar het veldje bij Ryland Street gegaan waar we wederom 3 nieuwe spelers aan de groep hebben toegevoegd. Het geluid dat er een groep basketballers in de stad was ging snel rond en voor we het wisten stonden we opeens met 15 man op het pleintje.

Naast het activeren van de pleintjes zijn we nog verschillende activiteiten gaan doen als groep, zo zijn we gaan zwemmen, midgetgolfen en uit eten geweest. We beginnen als groep steeds beter samen te werken en iedereen wordt ingezet op zijn kwaliteiten die we onderhand goed van elkaar kennen.

Ook waren we door BallOut (organisatie die een 3x3 tour in de UK organiseerd) uitgenodigd om te komen helpen bij de qualifiers in Nottingham, Essex, Newcastle en Manchester en zijn we betrokken bij de organisatie van de finals in Londen op 13 en 14 augustus.

De komende weken zijn we veel bezig met het activeren van de pleintjes, met het organiseren van de finals samen met BallOut UK en met het organiseren van ons eigen eindevent waar we snel weer een update over zullen geven.