Naar boven

3X3 Unites x Zorg en Zekerheid Documentaire

3X3 Unites werkt al drie jaar lang zeer succesvol samen met Zorg en Zekerheid. Gezamenlijk startte we in 2021 projecten in de gemeenten Amstelveen, Haarlemmermeer, Katwijk en Leiderdorp. Het doel was om door middel van 3x3 jongeren in hun kracht te zetten, ze groot te laten denken en uiteindelijk lokaal succes te laten ervaren.

De eerste 3x3 Leaders werden opgeleid, er werden structurele lokale activiteiten gestart en kleine evenementen georganiseerd. Stap voor stap ontstonden er communities in de openbare ruimte.

Dit bleef binnen de verschillende gemeenten niet onopgemerkt en er werd geïnvesteerd in het opknappen van de hardware nog beter buiten te kunnen basketballen. De Leaders kregen daarmee bevestiging voor hun inzet!

Nu 3 jaar later zijn er sterk gecommitteerde 3X3 Leaders die in hun eigen omgeving en sommige zelfs daarbuiten echt het verschil maken. Maarten Groot, een van de kartrekkers in Haarlemmermeer maakte een minidocu en portretteerde een viertal 3X3 Leaders die zich door middel van het 3X3 Unites programma in hun stad hebben kunnen ontwikkelen tot krachtige rolmodellen.