Naar boven

Aftrap partnership 3X3 Unites en stichting Zorg en Zekerheid

Lokaal het verschil maken; 3X3 Unites en Zorg en Zekerheid starten samenwerking

Deze week zijn we gestart met een gloednieuw partnership tussen 3X3 Unites en Stichting Zorg en Zekerheid! Samen zijn we erop gebrand om lokaal blijvend het verschil te maken. In 2021 starten we in drie gemeenten met het opleiden van jongeren tot 3X3 Leader. ‘Wij geloven dat door het kleine te omarmen je grote verandering teweeg kan brengen’ zegt Jesper Jobse, medeoprichter van 3X3 Unites en voormalig 3X3 international.

De jongeren worden lokaal opgeleid in de 3X3 Leader Course zij worden in hun kracht gezet en uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen en daarmee ook het verschil te maken in hun buurt. Dit laatste doen ze door een community te bouwen om hun ‘eigen’ court heen en daar structureel 3X3 activiteiten aan te bieden. Op dinsdag 9 maart 2021 is de eerste 3X3 Leader Course van start gegaan in de gemeente Amstelveen! Deze 3X3 Leader Course wordt tevens ondersteund door de lokale basketbalvereniging MBCA, de Nederlandse Basketball Bond en de gemeente Amstelveen.
Stichting Zorg en Zekerheid maakt het mogelijk om deze regio extra te ontwikkelen

Zorg en Zekerheid is al jaren sponsor van topbasketbal in Leiden en wil door de samenwerking met 3X3 Unites nog meer lokaal het verschil maken. ‘Bewegen is gezond en leuk, maar in teamverband bewegen is nog gezonder’, vertelt bestuurslid Henk Gerla. ‘Mooie bijvangst van het basketbal is het groepsgevoel en de teamspirit. Wij zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met een partner als 3X3 Unites die basketbal op een maatschappelijke manier inzet’.

Jongeren tussen de 16-24 jaar worden geselecteerd door 3X3 Unites in samenwerking met lokale samenwerkingspartners. Na acht weken zijn ze opgeleid om in hun eigen wijk impact te maken en een rolmodel te zijn. Dit is een belangrijk wapen voor lokale en persoonlijke groei. De jongeren ontwikkelen zich door middel van 3X3 en leren zo belangrijke life-skills, zoals verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en leiding durven nemen. Daarnaast leren ze ook verschillende activiteiten te organiseren en de wijk hierbij te betrekken. Op deze manier ontstaat er een hechte community, waarin deelnemers van elkaar leren en samen ontwikkelen.

Katwijk en Haarlemmermeer volgen na Amstelveen

Vanaf april start de 3X3 Leader Course ook in de gemeenten Katwijk en Haarlemmermeer! Na de afronding van de opleiding gaan de gloednieuwe 3X3 Leaders door met het organiseren van 3X3 activiteiten voor de buurt. Daarnaast wordt er deze zomer ook in deze drie gemeenten de 3X3 Street League georganiseerd. Aan de 3X3 Street League kunnen basketballiefhebbers van jong tot oud deelnemen en het op de 3X3 courts tegen elkaar opnemen.

Het ecosysteem dat 3X3 Unites heeft gecreëerd in diverse gemeenten gaat een volgende ontwikkeling doormaken in Amstelveen, Katwijk en Haarlemmermeer en heeft als doel eraan bij te dragen dat jongens en meiden zichzelf meer vertegenwoordigd zien in de sport en daardoor de drempel om deel te nemen ook voor anderen wordt verlaagd. Samen staan 3X3 Unites en Stichting Zorg en Zekerheid klaar voor de volgende stap in de ontwikkeling naar betere wijken!