Naar boven

Antwerpen domineert ook 3x3 Pro League Finals in Amsterdam!

Op dinsdag 23 en woensdag 24 augustus werd in de iconische NDSM-Loods in Amsterdam als onderdeel van de Urban Sports Week Amsterdam de 3x3 Pro League Final 2022 voor mannen gespeeld. De dames speelde op dezelfde locatie hun 3e en laatste reguliere stop.
Na de stops in Utrecht en Den Haag gingen de 3x3 Pro League teams nog een keer met elkaar de strijd aan. Met overwinningen in stop 1 voor Antwerpen en in stop 2 voor Omaha was de hoop nu voor thuispubliek op team Amsterdam gevestigd.

Amsterdam begon het toernooi echter met een valse start tegen Danube uit Servië. De serven schoten goed zetten Amsterdam in een spannende wedstrijd onder druk waarna ze er met de winst vandoor gingen. Dit zetten Amsterdam direct met hun rug tegen de muur. Na een geconcentreerde overwinning op IJmuiden en het verrassende verlies van Danube op IJmuiden eindigde Amsterdam alsnog bovenaan in hun groep.

Ook Antwerpen en Omaha gingen niet foutloos door de poolfase. De Belgen verloren van een ijzersterk spelend Paramaribo en Omaha, wat het toernooi door vertraging van een vliegtuig met slechts 3 man begon verloor van New York Harlem.

Op dag twee verliepen de kwartfinales zonder verrassingen. Amsterdam won van Utrecht, Antwerpen van Harlem, Omaha van Paramaribo en Tel Aviv van Danube. In de eerste halve finale won vervolgens Tel Aviv van Omaha.

De steeds sterker wordende Israëliërs speelde hun beste wedstrijd van de 3x3 Pro League tot dat moment. In een kraker tussen Amsterdam en Antwerpen waren het uiteindelijk toch weer de Belgen die aan het langste eind trokken en lukte het Amsterdam wederom niet om succes te claimen in deze editie van de 3x3 Pro Leauge.

De finale was er een om vingers en duimen bij af te likken. Tel Aviv kwam 10 – 3 voor maar Antwerpen knokte zich terug om vervolgens de wedstrijd naar hun had te zetten en na winst van het tussenklassement na de eerste twee stops nu ook de finale te winnen en zich dus ook echt de winnaars van de 3x3 Pro Leauge 2022 mogen noemen. De overwinning levert de Belgen opnieuw €10.000,- op en tevens een kwalificatie voor de Taiwan Challenger. Tel Aviv mag €5.000,- bijschrijven en plaatsen zich voor de World Tour van Riyadh.

Bij de vrouwen ging de winst wederom naar team Nijmegen wat zich eerder al plaatste voor de 3x3 Pro League Final in Utrecht op 25 september. Door de tweede plaats van Tubbergen plaatsen ook zij zich als laatste team voor deze eindstrijd.

CLICK HERE FOR ALL PHOTOS