Naar boven

De week van 3x3 Unites // 17 tot 23 mei

Week zeven van het buitenseizoen zit er alweer op! Tijd om terug te blikken op afgelopen week. Een week waarin naast onze bijna 50 wekelijkse activiteiten ook topsport en speciale meiden activiteiten op het programma stonden.

Ook zo benieuwd naar de activiteiten die we bij jou in de buurt organiseren?

Ga naar ons activiteitenoverzicht
DE 3X3 WERELDTOP VERZAMELD OP 3X3 UNITES HQ

In voorbereiding op het eerste Olympisch kwalificatietoernooi (OKT 1) ontvingen de mannen van Team NL de Servische, Russische en Qatarese selectie voor een trainingskamp. Het OKT vindt plaats vanaf woensdag 26 mei tot en met zondag 30 mei en tijdens het trainingskamp konden de teams elkaar nog een keer goed uit dagen voorafgaand aan dit belangrijke toernooi. In totaal kunnen er acht teams meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo deze zomer. Servië en Rusland hebben zich al gekwalificeerd, evenals China en gastland Japan. Dit betekent dat er nog 4 teams een felbegeerd ticket voor de Olympische Spelen kunnen bemachtigen. Drie van deze tickets worden aankomende week in Graz, Oostenrijk verdeeld.

De aanwezigheid van een aantal van de beste spelers van de wereld was een uitgelezen kans om nieuwe episodes van Play-X-Play op te nemen met Matthijs van den Beukel, a.k.a Johnny Quid. Om die reden ontvingen we deze week de Servische toppers Dušan Bulut (nr. 1 op de FIBA wereldranglijst) en Dejan Majstorović op ons volledig gepimpte hoofdkantoor.

Jesper Jobse: ‘Dit is precies wat onze HQ moet zijn. Een plek waar je een balletje kan schieten, waar we werken aan de ontwikkeling van onze community, een balletje schieten en je zomaar de beste 3X3 spelers tegen het lijf kan lopen.’

Het beloven weer toffe Play-X-Play episodes te worden dus blijf ons volgen om te horen hoe Dušan en Dejan op het veld beslissingen nemen, hoe ze zich als speler en mens ontwikkelen en wat het van je vraagt om het hoogste podium in 3X3 te kunnen bereiken.

Check hier Play-X-Play met Team NL aanvoerder Dimeo van der Horst
3X3 Play-X-Play Dusan Bulut
Who run the world?!

Afgelopen week pakten de dames ook weer ‘the main stage’. Allereerst in Utrecht. Waar 3X3 Leaders Kenza en Charlotte vonden dat er in Utrecht te weinig meiden kwamen naar de wekelijkse activiteiten. Op eigen initiatief organiseren deze power vrouwen nu op woensdag bij Tolsteegplantsoen en op vrijdag bij Leidsche Rijn College wekelijkse girls-only activiteiten. Bas Rozendaal, Opleider en Coördinator bij 3X3 Unites: ‘we zijn er super trots op dat Kenza en Charlotte dit initiatief hebben genomen. Eigenaarschap is één van de belangrijkste Life Skills waar we de jongeren op coachen en dit is een perfect voorbeeld van verantwoordelijkheid nemen over de verandering die je zelf graag wilt zien.’

In Amsterdam Oost waren we te gast bij het Healthy Girls programma van Girls Forward. Girls Forward richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van meiden tussen de 14 en 20 jaar oud. Het Healthy Girls programma is in het leven geroepen om de meiden door middel van sport nieuwe vaardigheden te leren en hun persoonlijke ontwikkeling verder te stimuleren.

Normaal gesproken wordt er tijdens deze activiteit gevoetbalt. Hoog tijd dat onze 3X3 Leaders Yueliza, Ilse, Jadaly en Lindsay eens langsgingen om een kijkje te nemen, kennis te maken en van elkaar te leren. De 20 aanwezige meiden werden getrakteerd op een training van onze girls, wat als leuke afwisseling van het voetballen werd ontvangen.

Enorme shout out naar Kenza, Charlotte, Yueliza, Ilse, Jadaly en Lindsay die deze week even flink hebben geshined!

3X3 Kenza Utrecht
3X3 Unites meets Girls Forward
De week van Unites in foto's
3X3 Nispensingel Zwolle
Nispensingel, Zwolle

3X3 activiteiten in Zwolle zijn weer van start!

3X3 Watertoren Utrecht
Watertoren, Utrecht

Weer een nieuwe court met 3X3 Unites activiteiten in Utrecht.

3X3 Toolenburgerplas Hoofddorp
Toolenburgerplas, Hoofddorp

Lekker zonnetje? Take it to the streets!

3X3 Beloegastraat
Beloegastraat, amsterdam

Schoten trainen, want 'practice makes perfect'!

3X3 Neptunesplein Amersfoort
Neptunesplein, Amersfoort

Bunny hops for days!

3X3 Tabithaplein, Amsterdam
Tabithaplein, Amsterdam

You gotta earn your bucket around here!

3X3 SPREEUWENPARK, AMSTERDAM
Spreeuwenpark, Amsterdam

Jong en oud aanwezig tijdens het wekelijkse activatie moment

3X3 Maritzstraat, Amsterdam
Maritzstraat, Amsterdam

Weersvoorspelling: het regent drie punters!

3X3 vechtstraat amsterdam
Vechtstraat, Amsterdam

3X3 Leader Cassius showt de deelnemers hoe het moet!