Naar boven

De week van 3x3 Unites // 19 tot 25 april

Deze week in de serie: De week van Unites... We vertellen meer over de court die deze week in de spotlight staat. De court aan de Vechtstraat in Amsterdam.

We delen meer over onze 'Next Nights' waar je elke woensdag bij langs kan komen in onze eigen 'Headquarters' in de Kazerne Reigersbos. Vertellen we meer over het competitievere pleintje bij de Vechtstraat en nemen we je nog even mee terug naar de afsluitende 3X3 activiteit bij Leidsche Rijn van afgelopen week zondag.

De hele week stonden de 3X3 Leaders weer voor jullie klaar bij onze 46 vaste activiteiten. Door het hele land kwamen de 3X3 Leaders en deelnemers weer samen 'to shoot some hoops!'. Mee doen?!

CHECK HIER HET ACTIVITEITEN OVERZICHT VAN VOLGENDE WEEK!

Foto van de week

Laatste bijeenkomst van de 3X3 Leader Course in Amstelveen met 12 enthousiaste jongeren!

Laatste bijeenkomst van de 3X3 Leader Course in Amstelveen met 12 enthousiaste jongeren!
Court in de spotlight

De Homecourt die deze week in spotlight staat is het Vechtstraat Court. Deze court ligt midden in de woonwijk gelegen langs de Lekstraat en Vechtstraat. Dit court vormt echt het hart van de gemeenschap in deze wijk omdat, het deel uitmaakt van een grotere speeltuin waar ook een basisschool en speeltuinvereniging aan zijn gekoppeld.

De Nijha baskets zijn in 2019 gerealiseerd. Dit was een gouden greep want het is een enorm succes onder de locale 'hoopers'. De twee 3X3 courts zijn tegenover geplaatst zodat er ook ruimte is voor een 'classic' potje vijf-tegen-vijf. Het plein zelf is zo groot dat er zelfs nog ruimte is om in de toekomst nog twee extra 3X3 courts aan te leggen.

 

Homecourt Vechtstraat Amsterdam

We vroegen 3X3 Leaders Benicio en Jacopo wat ze zelf van de activiteiten op deze court vinden:

Jacopo – "Gruwelijk man, zijn veel verschillen hier qua leeftijd zowel jong als oud. Het veld zelf hier en de jongens die hier komen zijn ook wel op niveau dus ‘’scrimmages’’ zijn altijd wel competitief. De jongens die aansluiten bij de activiteiten leren ook wel snel en pakken dingen die ik tegen ze zeg binnen 'no time' op."

Benicio – "Vechtstraat is een van de betere veldjes hier in Amsterdam Zuid. Super competitief dus iedereen 'pushed' elkaar naar een hoger niveau. Voor de echte 'hoopers' ik zou zeggen kom het zelf checken en kom naar Vechtstraat court met je team."

We vroegen ook twee deelnemers van de activiteiten op het Vechtstraat Court wat 3X3 voor ze betekent:

ASH: "Chemistry met de buurt waar ik woon.  Je leert veel van andere spelers en kan ook naar betere spelers opkijken. Ik probeer ook de betere spelers echt goed te analyseren als ik bijvoorbeeld langs de kant zit, zodat ik mezelf kan blijven developen."

Max: "Samen spelen, gewoon een teamsport zonder dat je je daar bijvoorbeeld voor hoeft in te schrijven. Je let ook meer op je omgeving omdat je je verbonden voelt met de mensen om je heen. Iedereen gunt elkaar de kans dat is echt 3X3."

NEXT NIGHTS

Elke woensdag avond worden NEXT Nights georganiseerd bij onze 'headquarters' bij de Kazerne in Amsterdam Zuidoost. Deze NEXT Nights worden georganiseerd door de 3X3 Leaders Shuwendly en Anes. Shuwendly: "we willen alle 3X3 Leaders en loyale deelnemers van activiteiten samenbrengen om te basketballen, gamen, films of wedstrijden kijken." NEXT night is momenteel nog een pilot maar, is er om iedereen een gevoel te geven van een basketbal buurtcentrum waar je kan samenkomen.

Tijdens de NEXT Night deze week was het weer een mooie avond waar de pick-ups er fanatiek aan toe gingen. Het team van Alex, Rolando en Lowis wonnen non stop. De avond eindigde met een winning game streak van maar liefst 24 potjes!!!

Next Nights in de Kazerne Reigersbos
Leidsche rijn college

Afgelopen zondag was het prachtig weer bij het afsluitende evenement voor de 3X3 Leader course bij het Leidsche Rijn College. De gloednieuwe 3X3 Leaders hebben dit event volledig zelf georganiseerd als afsluiting van hun opleiding.

3X3 Event in Utrecht Leidsche Rijn

Het was goed druk met maar liefst 85 fanatieke deelnemers. De 3X3 Leaders hadden het goed georganiseerd. Er was een toernooi voor U16 en 16+. Ze hadden zelfs een lunch geregeld met een cateringbedrijf voor alle deelnemers en er was een DJ aanwezig. Ook werd er rekening gehouden met de kleine kids, hiervoor werd een kleine basket neergezet op de parkeer plaats. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Kortom het was een geslaagd event waar we super trots op zijn. En we kijken uit naar de volgend afsluitende evenement!

De week van Unites in foto's
3X3 Hendrick de Keyserplein
Hendrick de Keyserplein

Mooi schot met de wolken erachter

3X3 Kazerne Reigersbos
Kazerne

Enthousiaste deelnemers tijdens de activiteit bij onze headquarters!

3X3 Oosterpark
Oosterpark

Drukke opkomst met het lekkere weer!3X3 Leidsche Rijn
Leidsche rijn college

Tough fade away just like kobe!3X3 Katwijk Molenwijk Cruyf Court
Katwijk Molenwijk cruyff court

Fundamentals leren aan de jeugd.3X3 Amstelveen
Amstelveen

3X3 Coördinator Bas geeft de locale hoopers instructies

3X3 Amstelveen
Amstelveen

No easy layups around here...

3X3 Tabithaplein
Tabithaplein

Nice floater down the lane!

3X3 Vechtstraat
Vechtstraat

Lekker weer en een potje basketball