Naar boven

De week van 3x3 Unites // 26 april tot 2 mei

Deze week in de serie: De week van Unites… vertellen we je weer meer over court in de spotlight. Dat is het enige echte Wezenlandenpark gevestigd in Zwolle.

We praten je bij over het 3X3 Unites team dat gezamenlijk een dagje meedeed aan de Ramadan. Gelukkig werd deze dag afgelosten met een zeer smakelijke iftar, verzorgd door 3X3 Leader Isa en zijn lieve tante en moeder. Ook praten we je bij over de kick-off van de nieuwe 3X3 Leadercourse in Amsterdam Noord van afgelopen maandag

Het was de week voor de meivakantie, waar we druk bezig zijn geweest om goede en leuke activiteiten voor jullie te organiseren voor deze week. Maar natuurlijk ook aankomende week omdat dan de meivakantie officieel begint! Hoe dan ook onze 3X3 Leaders zullen voor jullie klaar staan bij onze activiteiten door heel het land.

Ga naar ons evenementenoverzicht

Foto van de week

Beloegastraat, Amsterdam // Een gezellige activiteit met de fanatieke lokale hoopers!

Dames basketball Beloegastraat Amsterdam
Court in de spotlight // Wezenlandenpark Zwolle

Het homecourt die deze week in de spotlight staat is het Wezenlandenpark gevestigd in Zwolle. Dit court is in 2019 officieel de thuisbasis geworden van 3X3 Unites in Zwolle. Dit court ligt erg centraal en is dus daarom ook voor iedereen goed bereikbaar. In de warme zomers loopt het veld vaak vol met enthousiaste deelnemers.  

We vroegen 3X3 Leader Yueliza die een bekend gezicht is bij het Wezenlandenpark wat ze zelf van de activiteit vindt en hoe de sfeer op het veldje is.

3X3 Wezenlandenpark Zwolle

Yueliza – 'als je interesse hebt in de sport dan zit je hier al meteen goed. De sfeer op Wezelanden is altijd heel chill, jong of oud maakt niet uit of je wel kan basketballen of niet. Iedereen wordt easy geaccepteerd. Iedereen die hier komt is makkelijk in de omgang, soms je speel partijtjes op niveau en soms gewoon wat rustiger aan. Hangt echt van de groep af die er is.

De activiteit die hier elke week wordt gehost is eigenlijk super vanzelfsprekend doordat het eigenlijk het beste court van Zwolle is. Dit trekt dan ook al wel de betere spelers aan in Zwolle en daardoor is de activiteit eigenlijk altijd super ‘’smooth’’.'

3X3 Unites Iftar

Afgelopen woensdag was een andere NEXT Night dan gewoonlijk. 3X3 Leader Isa had samen met zijn moeder en tante een heerlijke iftar geregeld. Iftar is de maaltijd die je tijdens de Ramadan eet na een dag vasten. Een groepje 3X3 Leaders en mensen uit de organisatie namen een dag lang deel aan de Ramadan om vervolgens gezamelijk de dag af te sluiten.
Deze iftar was een echte ‘’eye-opener’’ voor de mensen die voor de eerste keer een dag aan het vasten waren. Iedereen was echt verbaasd dat je na een hele dag vasten al na een kleine soep gelijk bomvol zat, dat terwijl je hele dag zo veel honger had.

Verder was het heel mooi voor de aanwezigen om zo meer te leren over de Ramadan en de cultuur van een deel van onze community.

Kortom het was een ontzettende leuke avond die gezellig, maar ook vooral heel leerzaam was en zeker voor herhaling vatbaar!

3X3 Unites Iftar
Kick-off 3X3 Leader course in Amsterdam Noord

Afgelopen maandag 26 april, was op het basketbal court Al Yaqoet een nieuwe 3X3 Leader Course gestart. De Leader Course is een initatief van 3X3 Unites in samenwerking met Northside Ballers Amsterdam, Sciandri, Stichting Dock, ELANCE Acamady en de stichting NDSM. Twaalf jongeren uit Amsterdam Noord leren zichzelf en hun wijk te ontwikkelen door middel van de grootste ‘’urban teamsport’’ ter wereld: 3X3 Basketball

Start 3X3 Leader Course Amsterdam Noord

De groep zat vol energie en waren heel accepterend en toen we eenmaal waren begonnen toen kwam iedereen ook echt los gelukkig en kwamen zelf ook met creatieve ideeën en wat verder gelijk opviel is dat de jongeren erg gretig waren om zich meer te ontwikkelen.

De 12 enthousiaste jongeren tussen de 15 en 23 jaar oud gaan aan de slag met 3X3 en leren hierdoor niet alleen basketbal skills maar ook belangrijke life skills zoals verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en leiding durven te nemen. Daarnaast leren de 3X3 Leaders in opleiding ook activiteiten te organiseren en de bewoners van hun lokale wijk hierbij te betrekken. Op deze manier kan er een hechte 3X3 community ontstaan in de buurt waar jongeren van elkaar leren en zich samen kunnen ontwikkelen.

De week van Unites in foto's
3X3 Martitzstraat
Maritzstraat

3X3 Leader Rolando probeert zijn best om deze jonge hooper te verdedigen op het vernieuwde MAMBA Legacy court

3X3 Nelson Mandelapark
Nelson Mandela park

3X3 Unites Brotherhood

3X3 Oosterpark
Oosterpark

Drukke opkomst met het lekkere weer!3X3 Leidsche Rijn

Drukke activiteit in Hoofddorp3X3 Hendrick de Keyserplein
Henrick de Keyserplein

Jonge dames aan het basketballen we love to see it!3X3 Onderlangs
Onderlangs

Goede pick up en roll met een open schot mogelijkheid op de wing

3X3 Beloegastraat
Beloegastraat

Een actieve en leuke activiteit georganiseerd voor de dames en heren!

3X3 Tabithaplein
Tabithaplein

Free throw for the win!

3X3 Vechtstraat
Vechtstraat

Drukke opkomst tijdens de 3X3 activiteit