Naar boven

De week van Unites 7 juni // 13 juni

De laatste weken vliegen voorbij, inmiddels is de 11e week van het buitenseizoen aangebroken. De 3X3 Leaders stonden natuurlijk klaar voor jullie met onze 50-wekelijkse activatiemomenten in de buurt. Het was de week waarin teams starten met de inschrijving voor de 3X3 Street League welke binnenkort in 16 steden losbarst. Daarnaast was het ook de week waarin er gestemd kon worden op het mooiste 3X3 art court ontwerp voor het Hendrick de Keijserplein in Amsterdam Zuid en de start van de nieuwste girls-only 3X3 Leader Course in Amsterdam Oost. In deze week zijn er ook mooi stappen gezet in Rotterdam waar 3X3 Unites nauw samenwerkt met o.a. de lokale community Concrete Lions.

Ook zo benieuwd naar de activiteiten die we bij jou in de buurt organiseren?

Ga naar ons activiteitenoverzicht

In deze drie maanden kan iedereen meedoen aan 3X3 'From the Streets to the World Stage'!  Bij 3X3 Unites geven we deze zomer elke baller de kans om met zijn of haar team die sprong te maken. In de 3X3 Street League 2021 kun je spelen op courts bij jou in de buurt. Hier kun jij je kwalificeren voor één van de vier 3X3 PRO Cups, om vervolgens door te kunnen naar een groot internationaal evenement met topspelers in Utrecht. 

De 3X3 Street League is een eerste stap richting het mogelijk behalen van de 3X3 'World Stage'. Vanaf eind juni kun je in vier weken, in vier verschillende regio’s in een van de 16 steden het opnemen tegen andere spelers van jouw leeftijd. Come and play!

De inschrijvingen geopend. Claim je plek voordat het vol zit! Per categorie kunnen er zes teams per dag deelnemen.

REGISTREREN VOOR 3X3 STREET LEAGUE 2021

Girls only activiteit in Amsterdam Oost

Afgelopen dinsdag zijn we vanuit de samenwerking met het Nike Made to Play programma gestart met een 3X3 Leader Course voor meiden in een voor dit project nieuw stadsdeel in Amsterdam. In Amsterdam Oost in het Sumatraplantsoen begon deze nieuwe girls-only groep aan hun opleiding. In de 3X3 Leader Course dagen wij jongeren uit om zelf hun ambities vast te stellen en hun dromen na te jagen.

Het doel van dit specifieke programma is om samen met meiden maximale impact voor andere meiden te creëren in de verschillende wijken in Amsterdam Oost. Als we coördinator en opleider Bas Rozendaal mogen geloven is de groep erg gedreven om het beste uit hun zelf te halen.

3X3 ART Court Amsterdam Zuid

Laat je stem horen en vote!

Het drukbezochte Hendrick de Keijserplein in Amsterdam Zuid heeft een welverdiende upgrade verdiend. Jij, diegene die dit leest kan stemmen op het design dat jou het meest aanspreekt!

Onder begeleiding van Operatie Periscoop en de Fawaka ondernemerschool zijn we de afgelopen weken bezig geweest met de gevormde kinderwijkraad van kinderen uit groep 8 van drie in de buurt gelegen basisscholen om te komen tot een nieuw 3X3 ART Court. Onder de begeleiding van twee kunstenaars Hakan Temel en 3X3 Leader Ruben Jonker wisten de kinderen van de scholen Scholekster, Derde Dalton en de Springstok drie prachtige ontwerpen te bedenken. Er wordt er helaas maar 1 gemaakt dus go check them out! And don’t forget to vote!


Stem op jouw favoriet via hier!

Optie A

Optie B

Optie C

Vorige week startte er al een nieuwe 3X3 Leader Course waar we nog even extra aandacht aan willen besteden. Namelijk in de wijk Pendrecht in Rotterdam. Een voor ons volledig nieuwe regio waar we in samenwerking met de community van Concrete Lions en andere partners zijn gestart. Stichting Pendrecht Vooruit (SPV) heeft in samenwerking met verschillende partners het sportcomplex aan de Nieuw Vossemeerweg nieuw leven ingeblazen, na een mensenleven als thuisbasis van korfbalvereniging Unicum gediend te hebben.  

Het complex is omgebouwd tot een ‘urban hotspot’, speciaal voor tieners (11-18 jaar).

Sinds twee weken zijn we dus gestart met deze 3X3 Leaders Course en activeren de jongeren in opleiding ook wekelijks deze nieuwe plek in de wijk Pendrecht. Het enthousiasme in de eerste weken en enkele mooie activiteiten vanuit Concrete Lions geeft gelijk de potentie van het project mooi weer. Komende week is de officiële opening maar de jongeren hebben deze fantastische spot al gevonden.

Het court ligt midden in de wijk maar wel op een afgesloten terrein. Het is een plek waar de buurt goed geactiveerd kan worden. Vanuit onze partner Schelde International hebben we nu een tijdelijk veld ter beschikking gesteld waarmee de Rotterdamse community gaat bewijzen dat zo’n veld permanent in Pendrecht zou moeten liggen.

In totaal zijn er 10 3X3 Leaders in opleiding actief in Pendrecht, het is een groep die erg actief en vooral enthousiast is volgens coördinator en opleider Kasper Averink. De jongeren in opleiding doen het zo goed dat het hek een uur langer openblijft en dat er langer en vaker gespeeld kan worden. Rotterdam heeft al een fantastische basketballcultuur en de partners 3X3 Unites en Concrete Lions gaan voor nog veel meer. Hierover later meer.

Ook benieuwd naar wat 3X3 Unites voor jouw gemeente kan betekenen?

Klik hier!

De week van Unites in foto's
3X3 Leader Course Theo van Goghpark
Katwijk GOERIE

– De jeugd is niet te missen bij de activiteit bij het Goerie court!

3X3 Olympische Spelen
Vechtstraat

– 3X3 Leader Jacopo leert de jeugd de fundamentals van het schieten!

3X3 Rotterdam
Oosterpark

– Onze deelnemers zijn maar niet te stoppen!

3X3 Tabithaplein
Kazerne

– 3X3 Leader Jerferlinio zorgt voor een leuke tijd tijdens de activiteit

3X3 Vechtstraat
Al yaqoet

– Ready for that big slam dunk!

3X3 Lely Lyceum
Holendrecht school

– 3x3 Leader Ghilliano last man standing

3X3 Henrick de Keijserplein
Spreeuwenpark

- 3X3 Leader Finn zorgt ervoor dat de kinderen genieten van de activiteit!

3X3 NDSM
Beloegastraat

– The art of shooting!

3X3 Goeri Katwijk
NDSM

– Ready to checkup and play the game!