Naar boven

Dimeo van der horst's journey naar de World Tour

Begin juni start de 3x3 Street League 2022. Hét startpunt voor elke baller om deze zomer zijn of haar game naar the next level te brengen. Om alvast in de juiste mindset te komen hebben we een aantal pro’s gevraagd hoe hun journey van de ‘streets’ helemaal naar de ‘World Tour’ er uit heeft gezien. We beginnen met de #1 3x3 speler van Nederland en sterspeler van Team NL en Team Amsterdam. Dimeo van der Horst!

Dimeo, wat was eigenlijk jouw basketball droom als jonge speler?

Mijn droom was hetzelfde als die van elke andere ambitieuze speler denk ik. Om de NBA te halen! Je zag beelden voorbijkomen van the Dream Team uit America. Hoe ze speelden, hoe de stadions er uit zagen. Dat leek me echt het ultieme doel!

Schrijf jouw team nu in voor de 3x3 Street League 2022 en breng jouw game naar 'the next level'.

Sign up 3x3 Street League 2022
Kan je je nog een moment herinneren uit je jeugd wat echt impact heeft gemaakt op jouw journey om een pro te worden?

Jaa zeker! Ik weet nog dat mijn coach in de jeugd me zei dat we met een ‘over my dead body’ mentaliteit moesten spelen. Daarmee bedoelde hij dat we kosten wat kost moest winnen. Dat we onze tegenstander niet de kans moesten geven. Geen enkele kans.
Toen moesten we er om lachen als jonge jongens, maar ik denk eigenlijk nog elke game aan die opmerking en ik zorg dat ik elke game met die mentaliteit op het veld sta. ‘Over my dead body!’

Sport gaat over winnen maar ook over verliezen. Soms ook over blessures of andere tegenslagen, lastige calls van refs. Tough losses.. Hoe zorg je dat je gemotiveerd blijft als het tegen zit?

Het is eigenlijk precies zoals je zegt. Het is sport. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Elke wedstrijd is weer anders. Daar moet je op voorbereid zijn. Zowel qua spel, maar ook qua mentaliteit. Daarnaast is het ook je taak als onderdeel van het team dat de andere spelers op je kunnen rekenen. Dat je niet opgeeft als het even minder gaat. Jij moet er staan, voor jezelf, maar ook voor je teammates. 

Elke speller heeft een toernooi of een game waar hij of zij vaak aan terug denkt. Wat was voor jou het toernooi waar je nog vaak van nageniet?

Ow dat was zeker de World Cup 2018. We speelden goed, het team was echt connected en we wonnen een zilveren medaille. Het toernooi zelf was al gruwelijk maar het zorgde ook voor een soort kettingreactie. Alles viel op z’n plek, we voelden dat we echt een succesformule hadden als team. Het was daarmee het startpunt voor een super succesvol seizoen.

WAT ZIJN NU NOG JE DROMEN VOOR DE TOEKOMST? WANNEER IS JE CARRIÈRE ALS SPELER VOOR JOU GESLAAGD?

Ik vind dat mijn carriere als speler succesvol is wanneer ik mijn maximale potentie als speler en met mijn team heb behaald. Fysiek en mentaal, maar ook als team onze manier van samen spelen. Ik wil de leiding pakken in het hoog leggen van die lat. Dat het op basis mijn voorwaarden gaat, zoals ik dat voor me zie. Ik wil alles eruit halen wat er in zit voor mij en mijn teamgenoten, zonder rekening te houden met wat een buitenstaander daar van vind of invloed op heeft.

Meer weten over hoe Dimeo als Pro? Check de Play-X-Play episode waarin Dimeo zijn carriere en spel analyseert in gesprek met Johnny Quid.

CHECK PLAY-X-PLAY MET DIMEO VAN DER HORST