Naar boven

Drukke week met nieuwe 3X3 Leader Course in hoofddorp

Week drie van het 2021 buitenseizoen 'is a wrap'! Het was voor onze 3X3 Leaders weer een drukke week met onze 46 wekelijkse 3X3 activiteiten, die door het mooie weer druk bezocht waren. De twee hoogtepunten deze week vonden plaats in Hoofddorp en Utrecht.

Op woensdag stond een nieuwe groep jongeren op tijdens de kick-off van de 3X3 Leader Course in Hoofddorp vanuit de samenwerking met Stichting Zorg & Zekerheid. Terwijl zaterdag en zondag het afsluitende event van de 3X3 Leader Courses in Utrecht Hoograven en Leidsche Rijn werd georganiseerd door de Utrechtse 3X3 Leaders in de dop. Met maar liefst 60-70 deelnemers uit de wijk waren beide events een enorm geslaagd!

Scroll verder om meer te zien en te lezen over deze bomvolle week.
Of ga naar onze activiteitenoverzicht om te zien waar je aankomende week allemaal mee kan doen aan onze activiteiten.

Foto van de week

De groep enthousiaste jongeren uit Hoofddorp die klaar worden gestoomd voor de 3X3 Leader Course. De komende acht weken leren deze jongeren belangrijke life-skills zoals verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en leiding durven nemen. Naast de opleiding starten ze ook met het organiseren van 3X3 activiteiten, waarbij iedereen die wil elke week kan aansluiten. De activiteiten zijn elke week:

Woensdagen van 17:30 tot 18:30
Toolenburgse Plas, Redenburgsingel 110
Hoofddorp

Court in de spotlight

Het homecourt in de spotlight deze week is het art court op de NDSM-Werf. Deze ‘’one of a kind court’’ vind je in Amsterdam-Noord. De court begon als een van de vier 3X3 Unites Legacy Courts tijdens het Europees Kampioenschap 3X3 in 2017 op het Museumplein. Er werden vier zwarte SEP-courts aangeschaft met behulp van partners zoals T-Mobile, Sony en de gemeente Amsterdam.

Na op verschillende events en locaties 'geshined' te hebben in het zwart, onderging het in 2019 een grote metamorfose. Voor het Pow Wow Urban Street Art Festival in Rotterdam werd dit court omgetoverd door de kustenaars van Opperclaes. Met als resultaat dit unieke court met onze eigen 3X3 Art erop. Afgelopen zomer heeft NDSM-Werf dit rondreizende court een permanente plek gegeven waar je wekelijks langs kan komen voor de toffe 3X3 activiteiten.

Waarom is de NDSM ‘’the place to be’’? Dit vroegen we aan de locale community daar en dit is wat ze zeiden:

Wat maakt deze activiteit bijzonder?
Darren – er komen veel spelers hier dus, het is ook lekker druk hier elke keer als we spelen en dat maakt deze activiteit chill omdat er altijd genoeg spelers zijn man.

Waarom moeten mensen naar NDSM-Werf komen?
Lola – Het is een heel ander Amsterdam, ziet er heel industrieel uit maar ook robuust met al die kunst. Geeft een hele ander beeld van Amsterdam dan mensen gewend zijn.

Wat maakt NDSM-court zo uniek?
Darren – De court echt man op deze plek. De hijskraan ernaast en sowieso het hele NDSM-terrein geeft me een echt Street Ball gevoel.

Blijf op de hoogte van alle toffe activiteiten en events op het NDSM-court
Foto's van de week
Leidsche Rijn College

Jong geleerd is oud gedaan

Tabitha plein

Jongens en meiden die lekker een potje 3X3 spelen!

NDSM-werf

Tough lay up voor de deelnemer

Onderlangs

Een heavy contested lay up!

Sumatraplantsoen

3X3 Unites!

Spreeuwenpark

Jonge deelnemers die fanatiek aan het spelen zijn

Vechtstraat

Sky is the limit for deze young hooper 

Kastelenplantsoen

Lekker weer dus ook een grote opkomst bij het afsluitende evenement van de 3X3 Leader Course

Bannecourt

Jong en oud aanwezig bij de 3X3 Activiteit!