Naar boven

Dutch Comic Con x 3X3 Unites 2022

3x3, Cosplays, Gaming & COMICS!

Aparte combi zou je zeggen! Dit jaar hebben we het meegemaakt! 3X3 Unites stond afgelopen weekend in de Jaarbeursin Utrecht op het grootste Comic evenement van Nederland, Dutch Comic Con 2022!

Op de vraag of wij een 3x3 veld neer kunnen leggen tijdens de winter editie van Dutch Comic Con was onze reactie uiteraard: YES!

Superman en Batman die het uitvechten tijdens een 3x3 game, die kans wilden wij natuurlijk niet missen. Op een evenement waarbij comics, gaming en anime centraal staan, namen wij de mogelijkheid om een kick-off te doen in een hele andere omgeving.

Achteraf, een succes!

In de Experience hal (hal 12) stonden beweging en activiteiten centraal. Denk daarbij aan VR gaming, spookhuizen en dit keer ook 3x3 basketball. Het programma is volledig opgezet door onze 3X3 Leaders, die uiteraard soms sneller thuis zijn in deze omgeving dan anderen! Een rad van fortuin werd toegevoegd aan het programma. Sluit aan in de rij, raak een vrije worp en maak kans op 1 van de toffe 3X3 Unites prijzen. Naast het veld was onze pop-up store ook te vinden!

Wat in het begin leek op weinig interesse, bleek al snel onjuist! Na openingstijd stormden de bezoekers, vooral in cosplays, massaal naar het veld om een balletje te gooien! Cosplays zijn costumes van bekende comics en/ of figuren. Zo zagen we al snel 4 teletubbies het tegen elkaar opnemen.

De 'Urban' wereld blijkt uitgebreider te zijn dan wij daadwerkelijk denken! Niet alleen Urban sports, maar zeker ook gaming en comics beginnen langzamerhand hier onderdeel van te worden. Al met al, ideale toevoeging van 3x3 tijdens Dutch Comic Con.

Wij bedanken de organisatie van Dutch Comic Con, de Jaarbeurs en uiteraard alle partijen die erbij betrokken waren. Op naar, wellicht, een volgende editie met NOG meer 3x3!!

BEKIJK HIER DE FOTO ALBUM