Naar boven

Dutch Comic Con x 3X3 Unites 2023!

Cosplays, Gaming, Anime, Comics en 3x3!!

3X3 Unites stond afgelopen weekend op de zomer editie van de grootste Comic Con evenement van Nederland, Dutch Comic Con 2023 in de Jaarbeurs Utrecht! Een evenement vol beleving en waar je alles vindt gerelateerd aan films, comics, games, superhelden in de vorm van activiteiten, shows en merchandise.

Na een groot succes op de winter editie van Dutch Comic Con in 2022 met een open 3x3 veld, besloten we dit jaar op de zomereditie een nieuw concept neer te zetten.

Namelijk: GLOW IN THE DARK - ESCAPE COURT.
Een combinatie van 3x3 basketball, glow in the dark en het welbekende puzzel spel, 'Escape Room'!

Spelers kregen 6 minuten de tijd om te ontsnappen uit de glow in the dark court. Door middel van kleine puzzels in combinatie met 3x3, kregen zij hints en kwamen ze dichterbij de 'escape'!

Het programma en concept was volledig opgezet door onze enthousiaste 3X3 Leaders. Gaming, anime en comics is erg populair onder de jongeren waardoor bij vele Comic Con een erg interessante evenement is. Het idee om een grote black box te bouwen van 15x 15 meter werd al snel op tafel gelegd. Nu moest er nog iets bedacht worden om er een succes van te maken!

Het idee van een Glow in the Dark veld werd meteen positief opgevangen, omdat we dit bij meerdere evenement in het verleden hebben gedaan.
Een basketbal/ 3x3 escape room is nergens eerder gecreƫerd, dus was het een unieke kans voor ons om uit te proberen.

En zo werd ook onze tweede bijdrage op een Comic Con evenement een succes. We kijken uit naar de volgende editie, winter 2023!