Naar boven

Een groot 3X3-feest in Utrecht

Op zondag 19 september gaat het los in Utrecht. De 3X3 Unites Challenger Utrecht betekent twee dagen lang spektakel op het Jaarbeursplein, georganiseerd door 3X3 Unites. Het belooft een gekkenhuis te worden, in een fantastisch stadion met fantastische wedstrijden.

Wat kun je verwachten van de 3X3 Challenger in Utrecht? Torenhoge favoriet is Team Amsterdam Talent & Pro. Een sterke line-up, inclusief Olympiërs Dimeo van der Horst en Arvin Slagter, met maar één doel: het toernooi winnen! Ze hebben natuurlijk thuisvoordeel, in een stadion waar het publiek veel impact heeft, maar dat betekent ook dat de druk hoog is. Gaan zij het waarmaken?

Ook Princeton uit de Verenigde Staten komt met vier topspelers naar Utrecht. Kareem Maddox is de hoogst gerankte 3X3-speler van Amerika en ook de andere drie hebben veel ervaring. Dit team won in juli nog de Cergy-Pontoise Challenger en werd knap derde in Montreal begin september. Princeton zal er alles aan doen om Team Amsterdam van de toernooi winst af te houden.

Maar er zijn meer kapers op de kust. Lausanne Sport uit Zwitserland is een gevaarlijke outsider op elk toernooi waar ze spelen. Deze zomer hebben ze nog weinig gewonnen, dus de Zwitsers zijn gebrand op succes. Zij zullen in Utrecht willen laten zien dat ze bij de topteams van het toernooi horen.

Dat geldt ook voor Piran uit Slovenië. Een gevreesde naam op elk toernooi waar ze spelen. Topspeler Simon Finzgar is een beest en kan elke wedstrijd in zijn eentje beslissen als het moet. Een sensatie om te zien! Er missen wat gevestigde spelers in de line-up die naar Utrecht afreist, dus Piran gaat zo ver komen als Finzgar ze kan dragen. Dat zou zomaar eens heel ver kunnen zijn.

Elke Challenger zijn er ook teams die ogenschijnlijk uit het niets lijken te komen. Het is maar net wie er een goede dag heeft. Dat maakt 3X3 ook zo’n fascinerende sport: het spel gaat zo snel en is zo intens, de wedstrijden volgen elkaar zo snel op, dat een paar perfecte schoten op het juiste moment, net even een extra verdedigende actie en een dosis geluk een team heel ver kunnen laten komen.

Team Utrecht met Olympiër Jessey Voorn speelt in de stad waar ze de naam van dragen. Raudondvaris uit Litouwen is ook zo’n team dat uit het niks ineens heel ver kan komen in een toernooi. Hetzelfde geldt voor Aachen en Moskou, teams die zomaar zouden kunnen verrassen vanuit het qualifier toernooi op zondagochtend. En eigenlijk geldt dat voor elk team tijdens de 3X3 Challenger in Utrecht. Dat is precies wat 3X3 basketball zo mooi maakt: het is intens, spectaculair en alles is mogelijk. Zorg dat je erbij bent op zondag 19 september en/of maandag 20 september in Utrecht, of check de livestream via FIBA 3X3. Het wordt een fantastisch toernooi!