Naar boven

Eerste 3X3 Leader course gemeente IJmuiden

Bas Rozendaal aka "The Mountain" is niet alleen een begrip in het Nederlandse 3X3 basketball, ook in zijn eigen gemeente IJmuiden is hij met zijn ervaring wel bekend. Als coördinator en opleider bij 3X3 Unites was het daarom ook al een lange tijd een wens van Bas om ook in zijn gemeente de 3X3 Leader course uit te gaan rollen en hem uiteraard daar ook zelf als opleider te geven.

Momenteel loopt in IJmuiden dus nu de eerste 3X3 Leader course.

In samenwerking en ondersteund door de lokale basketbalclub VBC Akrides, het sportloket Velsen en het lokale Sportakkoord Velsen werken acht enthousiaste jongeren onder leiding van Bas aan het bouwen van de 3X3 community in deze regio en aan het onder de knie krijgen van het inzetten van 3X3 als maatschappelijk middel.

 

De achtweekse opleiding vindt plaats aan het Gijzenveldplantsoen in IJmuiden wat DE plek dient te gaan worden waar de IJmuidense 3X3 deelnemers wekelijks bij elkaar gaan komen.

Bas is na twee weken erg enthousiast. "Nu al zie ik een community ontstaan van meer dan 20 jongeren waarvan het grootste deel (nog) geen lid is van de club en dus echt uit de wijk komt. Het bewijst dat er echt vraag is naar activiteiten voor en door jongeren hier in mijn gemeente." 

3X3 Unites merkt het enthousiasme bij diverse beleidsmakers. Vanuit het lokale Sportakkoord krijgen we de kans om het project in de zomer te gaan uitbreiden voor en door jongeren. Ook in IJmuiden lijkt het er dus op dat 3X3 Unites er is om er te blijven!!