Naar boven

Eerste 3X3 Leader Course in Arnhem van start gegaan

Op dinsdag 24 mei is er een nieuwe 3X3 Leader Course van start gegaan in Arnhem. Dit is de eerste 3X3 Leader Course die in Arnhem wordt gegeven. De 3X3 Leader Course wordt gegeven in combinatie met vmbo-school ’t Venster en wordt mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke gemeente. De gemeente wil meer Urban sports introduceren in Arnhem en 3X3 basketbal is een perfecte match voor deze ambitie. Aan de 3X3 Leader Course doen acht deelnemers mee.

De acht deelnemers zijn allemaal tussen de 14 en 17 jaar oud, van de acht zijn er zeven jongens en één meisje. De deelnemers zijn allemaal jongeren die deel uitmaken van een ISK: internationale schakelklas. Een internationale schakelklas is bestemd voor jongeren die net in Nederland zijn komen wonen. Sommige deelnemers zitten op basketbal, maar het grootste deel van de groep vindt basketbal leuk om te spelen op straat en wil zich verder ontwikkelen in de Urban sports wereld. Deze passie voor het ‘’straatbasketbal’’ maakt

De 3X3 Leader Course wordt gegeven door Yueliza Gonzalez, die vertelt hierover: ‘’Ik vind het leuk om met deze jongeren van ’t Venster te werken. Dit is de eerste keer dat ik werk met of jongeren uit een internationale schakelklas en het is mooi om te zien wat voor creatieve ideeën ze bedenken rondom urban sports en community building.

Daarnaast vind ik het natuurlijk mooi om te zien dat de groei van 3X3 Unites zich niet alleen uit in meer activatie in de steden waar ze al actief zijn, maar ook in het bereiken van nieuwe steden, in dit geval Arnhem.’’

Als afronding van elke opleidingsdag vindt er een 3X3 activiteit plaats. Elke dinsdag van 16:00-17:00 wordt er 3X3 basketbal gespeeld bij ’t Venster in Arnhem. Spelers uit de buurt kunnen hier gratis aan deelnemen. Adres: Thomas A Kempislaan 82.

Als afsluiting van elke 3X3 Leader Course organiseren de deelnemers een eindevenement. De deelnemers kunnen hier hun creativiteit betreffende het organiseren van 3X3 activiteiten vormgeven met de faciliteiten van 3X3 Unites en zijn partners. Het eindevenement van deze 3X3 Leader Course zal plaatsvinden ergens midden juli, voor deelnemers van 13-18 jaar oud. Om op de hoogte te blijven van al onze events kan je onze evenementenpagina in de gaten houden.

Hiernaast komt het zomerseizoen er natuurlijk aan, dat betekent veel 3X3 activiteiten en evenementen! Zo is bijvoorbeeld de 3X3 Street League vorige week van start gegaan op pleintjes door heel Nederland. Met in totaal meer dan 140 teams verspreid over het hele land was dit een groot succes! Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan de 3X3 Street League bij jou in de buurt? Check dan waar je kan spelen op https://streets.3x3unites.com. Voor meer informatie over wat de 3X3 Street League precies inhoudt, kan je kijken op https://www.fromthestreetstotheworldtour.nl. Om op de hoogte te blijven van alle 3X3 activiteiten die de komende periode worden georganiseerd, check onze activiteitenpagina.