Naar boven

Eerste 3X3 Leader Course in Engeland!

Na een week acclimatiseren zijn we als groep samengekomen om taken te verdelen en het groepje Leandro, Linde, Nezar en Zakaria wilden het voortouw nemen met de 3X3 Leader Course opstarten. We hebben onze krachten gebundeld en eerdere ervaringen met de leadercourse samengevoegd om een mooie leadercourse op te stellen in Birmingham!

We hebben ervoor gekozen om de leadercourse in te korten van acht weken naar vier weken, dat doen we door twee sessies per week te hebben. Dus we hebben het gehad over hoe we zo efficiënt mogelijk de leadercourse kunnen geven in die vier weken.

De locatie die wij gekozen hebben is Ryland Street, dat is een plek waar een diverse doelgroep van verschillende achtergronden samen komt om te basketbalen. Nadat we de locatie hadden uitgekozen was het tijd om te beslissen hoe vaak we het in de week wilden gaan doen.

We hebben gekozen voor twee keer in de week op de woensdag en de zondag!

Op woensdag 3 augustus was het zover, de eerste sessie van de 3X3 Leader Course in Engeland! Tijdens de leadercourse hebben we het gehad over de persoonlijke verhalen van iedereen. Waarom willen ze meedoen en wat willen ze bereiken. Veel van de potentiële leaders willen iets tof neerzetten voor hun buurt/community. Zo had een leader genaamd Aimen al gelijk ideeën over hoe ze het veld kunnen verbeteren en wil graag zien dat als hij terug van werk komt hij deelnemers ziet spelen en dat het veld vol met mensen is.

Een andere leader genaamd JJ wil graag basketbaltoernooien organiseren voor de buurt en zo de saamhorigheid verbeteren. Nog een leader genaamd Max is gevlucht uit Oekraïne en wil graag basketballen met de deelnemers uit de buurt om zo vrienden te maken en gezelschap te hebben.

Na het delen van persoonlijke verhalen vroegen wij aan de leaders of ze doelen hebben en of zie die concreet kunnen maken. Veel zeiden dat ze rond de 50 deelnemers willen hebben rond en op het veld, dat willen ze bereiken door vrienden, familie en collega’s te vragen om langs te komen.

Daarnaast streven de leaders om twee of drie deelnemers mee te nemen naar het veld voor de volgende workshop op 7 augustus.

Tenslotte hebben we ook gesproken over het eind evenement en wat daarbij komt kijken. We zitten nog in het beginstadia van het project en zullen in de komende workshops de doelen concreet maken en SMART opstellen met de poteniele leaders.

Verder zijn we als groep naast de leadercourse ook bezig met andere toffe projecten. Zo zijn we bezig om op zoveel mogelijk veldjes zoveel mogelijk mensen te activeren en helpen we onze Engelse connecties met basketbalkampen, activaties en pick up games.