Naar boven

Eerste lichting 3X3 Unites Academy officieel van start!

Afgelopen donderdag en vrijdag 29 en 30 december ging de eerste lichting van de 3X3 Unites Academy officieel van start. Eerder in het jaar was er al een kick-off bijeenkomst geweest ter informatie.

De hele maand november kregen 3X3 Leaders de kans hun motivatie in te sturen. Een motivatie om duidelijk te maken waarom zij onderdeel van de 3X3 Unites Academy wilden worden. Iedereen onderbouwde welk uniek leertraject hij of zij in zou willen gaan om op een volgend niveau het verschil binnen 3X3 Unites te kunnen gaan maken. Meer informatie over het voortraject hier.

Donderdag 29 en vrijdag 30 december begon de Academy dan echt met een tweedaagse op Papendal. 22 jongeren (12 meiden en 10 jongens) verzamelden op donderdag om 9:30 in Hotel Papendal waar om 10:00 het programma officieel van start ging. Na een introductie over waar we momenteel als organisatie staan, hoe het traject van de Academy eruit gaan zien, wat er van de deelnemers wordt verwacht en een uitleg over de GROW-methodiek volgde de eerste workshops. 

In totaal werden er 4 workshops gegeven waarbij onze strategische pijlers (Top Tier 3x3, Committed Community, Purpose Driven Team en Strategic Partnerships) centraal stonden. 

Het ontbijt, de lunch en het avondeten werd uitstekend verzorgd door Hotel Papendal. Op donderdag om 16:00 verzamelden iedereen bij één van de sporthallen op het TeamNL complex. De Academy deelnemers werden gecomplimenteerd met de rest van het 3X3 Unites team voor ons inmiddels traditionele mix 3X3 Unites toernooi! Het team van Sarah, Miquel en Mark won het toernooi en lieten zien dat de perfecte mix van jong en oud met steun voor elkaars kwaliteiten op het 3x3 veld tot succes kan leiden.

Na een uitgebreid diner kregen de deelnemers nog en workshop van de founders van 3X3 NEXT waarna ook iedereen zijn exclusive Unites sweater en duffel bag uitgereikt kreeg. De avond werd afgesloten in de bar met hapjes, drankjes, games en heel veel gezelligheid!

Na het ontbijt en de laatste workshop stond op het vrijdagprogramma voornamelijk het verder uitwerken van ieders plan. Deelnemers maakte ook afspraken met de coaches die hen begeleid in het traject. Tijdens het laatste gedeelte van het programma werden plannen individueel in maximaal 3 minuten gepitcht. Elk onder luidt applaus van alle andere aanwezigen. 

Twee bijzondere dagen en een fantastische vibe om 2022 mee te eindigen! De komende maanden gaat de 3X3 Unites Academy 2022-2023 de volgende fase in waarbij alle deelnemers met hun coaches aan de slag gaan om de bedachte plannen tot uitvoering te brengen. Het belooft een mooi jaar te worden waar deze jongeren nog meer eigenaarschap ontwikkelen om nog meer het verschil te gaan maken.