Naar boven

Het Amsterdams Kampioenschap!

Afgelopen vrijdag vond het Amsterdams Kampioenschap plaats. Het 3x3 basketbal toernooi tussen verschillende Amsterdamse scholen werd gespeeld in Reigersbos in Zuidoost.

Ruim 150 jongeren kwamen bij elkaar om te basketballen en te genieten van het mooie weer, de muziek en de gezelligheid. Meer dan 10 verschillende scholen streden om de eerste plek te veroveren en hun school winnaars van het AK te noemen.

Het toernooi werd georganiseerd door 3X3 Unites in samenwerking met vele andere partijen waaronder Topscore, Gemeente Zuidoost, Zuidoost Beweegt en Mijnsport. De goed uitgeruste basketbalvelden van het Lely Lyceum zorgden ervoor dat zowel spelers als toeschouwers optimaal konden genieten van deze speciale dag.

In de onderbouw won het Montessori Lyceum Amsterdam (MLA) aan de jongens kant en het Lely Lyceum aan de meiden. In de bovenbouw is het Montessori Lyceum Oost (MLO) met de winst naar huis gegaan.

Het buitenseizoen is onlangs weer van start gegaan wat inhoudt dat wij zoals altijd 3x3 activaties aanbieden op meerdere velden bij jou in de buurt! Wil je weten wanneer en op welke pleinen we staan? Klik dan hier!

Naast de standaard pleinactivaties organiseren we jaarlijks de 3x3 Street League. Hierin kun je met je eigen samengestelde team jezelf vanaf het pleintje bij jou in de buurt je team omhoog spelen tot de landelijke top.

Meer weten? Klik dan hier.