Naar boven

INTERNATIONAL 3X3 PRO LEAGUE 2022 - WOMEN

COMPETITIE OPZET

Als onderdeel van de campagne ‘From the Streets to the World Tour’ organiseren 3X3 Unites en de Nederlandse Basketball Bond de 3X3 PRO League 2022 Women.

De 3X3 PRO League 2022 in Nederland is een 3x3 competitie voor de ambitieuze Nederlandse Vrouwenteams die op uitnodiging kunnen deelnemen aan de 3X3 PRO League. De 3X3 PRO League bestaat uit 3 voorronden en 1 finale. Per voorronde is er plek voor 8 teams. Het totale prijzengeld voor de 3X3 PRO League Women in 2022 is € 13.000.

Planning

July 10 // Stop 1 // Utrecht

July 24 // Stop 2 // The Hague

August 24 // Stop 3 // Amsterdam

September 25 // Final // Utrecht

TEAMS

Teams kunnen alleen deelnemen aan de 3X3 PRO League 2022 als ze worden uitgenodigd. Voor uitgenodigde teams zijn geen kosten verbonden aan deelname. De winnaar van de 3X3 Street League* plaatst zich automatisch voor de 3X3 PRO League.

Het teamroster van een team kan gedurende de 3X3 Pro League Women maximaal bestaan uit 6 speelsters. Bij elke voorronde verdienen de teams toernooipunten, op basis van de eindstand van die voorronde. Hierbij worden de standaard puntenverdeling gehanteerd volgens de FIBA3X3 guidelines. Hoe vaker een team deelneemt (met inachtneming van de maximale teamroster van 6 speelsters), hoe meer kans dat team maakt op een hoge klassering in de eindstand na 3 voorronden. De organisatie voorziet de teams van verplichte speelkleding.

PRIJZENGELD NA 3 VOORRONDEN

Na de drie voorronden wordt de eindstand opgemaakt van de 3X3 PRO League. Op basis van deze stand worden de eerste prijzen als volgt verdeeld.

 • #1 € 2.500
 • #2 € 1.500
 • #3 € 1.000
 • #4 € 500

Deze eindstand heeft geen impact op deelname aan de Finale.

  PLAATSING VOOR DE FINALE

  Alleen de drie winnaars van elke voorronde plaatsen zich voor de grote finale, die plaats vindt tijdens de FIBA3X3 World Tour Masters in Utrecht op 25 september. De drie winnaars worden aangevuld met het winnende team van de 3x3NL Tour uit de categorie Women Elite*. Deze 4 teams gaan strijden in de finale en daar geldt het ‘winner takes all’ principe. De winnaar team gaat naar huis met € 7.500

   AANMELDING

   Deelname aan de 3X3 PRO League kan alleen op uitnodiging voor teams van hoog niveau. Als teams interesse hebben om deel te nemen aan de 3X3 PRO League kunnen ze hun interesse kenbaar maken door voor 31 mei een e-mail te sturen naar 3x3@basketball.nl. Benoem in de e-mail de volgende punten:

   • -naam van het team, bij voorkeur refererend naar een stad/dorp/club (sponsornaam kan toegevoegd worden)
   • -naam, telefoonnummer en emailadres van contactpersoon
   • -potentieel teamroster (max 6 speelsters)
   • -motivatie om deel te nemen -de data waarop het team deel wil nemen

   Vanuit alle aanmeldingen zal de organisatie van de 3X3 PRO League een selectie maken.

   INFORMATIE

   Voor meer informatie over de 3X3 Street League, de 3x3NL Tour en de rest van de From the Streets to the World Tour campagne, ga naar www.fromthestreetstotheworldtour.nl

   Voor meer gedetailleerde informatie over de 3X3 PRO League Women, kan je ons contacten via 3x3@basketball.nl