Naar boven

Jessey Voorn

Jessey Voorn

Jessey Voorn is geen onbekende naam in de basketbalwereld, alles behalve dat. In zijn eerste seizoen als basketbalspeler wist hij het landskampioenschap al te veroveren. En dat als achttienjarige debutant in de eredivisie bij Amsterdam. De start van een veelbelovende vijf tegen vijf basketbal carrière.

Basketbal carrière Jessey Voorn

Na deze vliegende start won Jessey een Europese titel in de B-divisie, als onderdeel van een zeer getalenteerde lichting. Hij was de eerste die dit wist klaar te spelen voor een nationale jeugdploeg. Na drie seizoenen in onze hoofdstad stapte Jessey over naar Groningen en met succes. In 2014 werd hij ook met deze ploeg kampioen. Hij sloot vervolgens zijn vijf tegen vijf carrière af bij Heroes Den Bosch. Voordat het zover was speelde hij nog een jaar in Gran Canaria (Spanje), één seizoen in Zwolle en twee seizoenen in Leiden.

Focus op herstel

Jessey Voorn kampte al een tijdje met een vervelende knieblessure, waardoor hij besloot de focus te verleggen van basketbal naar herstel. Maar dat werd langer dan verwacht, toen in maart 2020 zo’n beetje alles stilviel vanwege de Corona pandemie. Dat gaf Jessey de tijd weer fit te worden en zich volledig te richten op het volgende seizoen. Dat was niet het enige wat deze periode Jessey bracht. Hij kreeg nieuwe kansen, sloot mooie vriendschappen en maakte de switch naar 3X3 basketball.

Overstap naar 3X3 basketball

In 2018 besloot Jessey Voorn deel te nemen aan de 3X3 Pro League, dat was zijn eerste kennismaking met 3X3 basketball. Zijn team haalde zelfs ongetraind de finale. Het snelle en fysieke in deze sport trok hem direct aan, toch wist hij dat nog niet klaar was om de overstap te maken. Die overstap kwam twee jaar later. In 2020 besloot Jessey te stoppen als 5-5 basketbalspeler en zich te storen op 3X3 als lid van de nationale selectie. Over de hele wereld World Tours spelen en deelnemen aan de Olympische Spelen, het zijn voor Jessey dromen die uitkomen en dat al in de start van zijn 3X3 carrière.

Heb je net als Jessey Voorn de ambitie om het te maken als 3X3 basketball speler of wil je meer weten? Neem contact met ons op of laat je inspireren door verhalen van andere pro’s. Check de verhalen van Dimeo van der Horst, Maksim Kovasevic, Arvin Slagter en Dusan Bulut.