Naar boven

Julius van Sauers's journey naar de World stage

Vanaf vrijdag 3 juni gaat de 3x3 Street League 2022. los! Hét startpunt voor elke baller om deze zomer zijn of haar game naar the next level te brengen. Elke baller op elk niveau is gestart op de straat. Dagen lang spelen op lokale courts is key in het verbeteren van je game. Spelers die daar alles vanaf weten zijn onze Nederlandse Pro’s. Daarom delen we hun journey naar de world stage met jou. Deze week vertelt Julius van Sauers hoe hij pro is geworden. Dus lees door en get inspired!

Julius, wat was jouw basketball droom als jonge speler?

Mijn droom was duidelijk! Ik wilde eerst college spelen en daarna pro in Europa worden. Dat is gelukt! Natuurlijk wilde ik ook als Orange Lion het oranje nationale tenue dragen en ons land vertegenwoordigen.

Schrijf jouw team nu in voor de 3x3 Street League 2022 en breng jouw game naar 'the next level'.

Sign up 3x3 Street League 2022
Welk moment uit je jeugd herinner je je nog goed en heeft indruk gemaakt op jouw journey tot Pro?

De kampioenschappen die we gewonnen hebben met de jeugdteams waar ik mee gespeeld heb smaakte meteen naar meer. Toen we ook in het buitenland speelden werd het helemaal duidelijk wat ik in de toekomst uit mijn carrière als speler wou halen.

Als speler heb je niet alleen maar ‘W’s’ natuurlijk. Er zitten ook losses bij of andere tegenslagen. Hoe blijf jij gemotiveerd als het tegen zit?

Ja je hebt inderdaad niet alleen maar hoogtepunten. Als het even tegen zit dan ga ik in gedachten terug naar m’n jeugd. Ik denk terug aan hoeveel plezier basketball me altijd heeft gegeven en de purpose die het me heeft gegeven als jonge baller. Als ik dat dan weer even voel kan ik de wereld weer aan.

ELKE SPELER HEEFT EEN TOERNOOI OF EEN GAME WAAR HIJ OF ZIJ VAAK AAN TERUG DENKT.
WAT WAS VOOR JOU HET TOERNOOI WAAR JE NOG VAAK VAN NAGENIET?

Ik betrek dit even op mijn 3x3 Pro carrière. Ik focus me hier sinds kort meer op en vind het heel tof! Een toernooi waar ik dan meteen aan moet denken is de World Tour in Mexico.

WAT ZIJN NU NOG JE DROMEN VOOR DE TOEKOMST? WANNEER IS JE CARRIÈRE ALS SPELER VOOR JOU GESLAAGD?

Mijn doel is nu om een medaille te winnen op de Olympische Spelen. Ik zal niet rusten en tevreden zijn totdat dat gelukt is.

Lees ook het verhaal van Natalie van den Adel en Dimeo van der Horst.