Naar boven

Leaders of unites #14 jimmy de hoogh

Mijn vader is mijn voorbeeld in basketball
Mijn naam is Jimmy de Hoogh en ik ben 18 jaar oud. Ik ben geboren in Zacatecas, Mexico. Dit is best een grote stad, centraal gelegen tussen de bergen. Tot mijn vijfde heb ik daar gewoond. Zelf heb ik nooit gebasketbald daar, maar mijn vader wel, die was altijd wel een goede basketballer! Hij was daar geen pro, maar hij had zeker wel goede skills. In basketball is mijn vader wel altijd mijn voorbeeld geweest en voor mij is hij de beste basketballer die ik ken. Natuurlijk wilde hij graag dat ik ging basketballen, dus ik kreeg als snel een klein spiderman balletje in mijn handen gedrukt. Omdat ik nog zo jong was, kon ik nog helemaal niet bij de basket. Dit vond ik maar stom, dus toen ben ik weer gestopt.

Toen we naar Nederland kwamen zijn weer eerst in Enkhuizen gaan wonen. Hier ben ik ook begonnen met voetballen. Dit heb ik 8 jaar lang gedaan, maar op een gegeven moment werd mijn aandacht toch weer getrokken door basketball. Tijdens gym gingen we basketballen en ik merkte dat ik het eigenlijk wel weer heel leuk vond. Toen heb ik een goedkoop balletje gekocht en ben ik naar het dichtstbijzijnde basketballveldje gegaan om lekker te ballen. Na een tijdje zijn we naar Zwolle verhuisd. Enkhuizen was toch net iets te klein voor ons en in Zwolle was basketball ook veel populairder. Drie jaar geleden besloot ik alsnog bij een echte basketballclub gaan spelen, ZAC. Ik vond het superleuk om te doen en ik merkte dat mijn individuele skills beter werden, maar dat ik nog niks snapte van spelinzicht, wat het vaak wat lastig maakte. Ik moest nog veel leren, maar ik was bereid er mijn best voor te doen! Naast mijn huis hebben we een basket van een school, hier heb ik mijn eigen netje opgehangen en toen ben ik gewoon heel veel gaan oefenen. Naar mate ik beter werd vond ik mezelf eindelijk goed genoeg om naar het beste court van Zwolle, het Wezenlandenpark, te gaan en eenmaal daar kon ik me weer verder ontwikkelen. Mijn vader is nog steeds geïnteresseerd in mijn basketball en komt ook veel kijken. Ook spelen we nog vaak 1 tegen 1. Ik win nooit van hem, maar ik krijg wel altijd tips en verbeterpunten!

3X3 Unites was er voor mij in een tijd dat ik dit best wel nodig had
Bijna 2 jaar geleden ben ik begonnen bij 3X3 Unites en sindsdien ben ik flink aan het genieten. In Zwolle heb ik de 3X3 Leader Course gedaan en ik ben nu bezig met de 3X3 Instructors Course. Ik vind het allemaal heel vet en de Leader Course heeft me al zo veel gebracht. Ik heb al veel meer weten te bereiken in basketball, maar ik heb ook heel veel nieuwe vrienden gemaakt. Leader zijn bij 3X3 Unites heeft mijn zelfverzekerdheid ook een enorme boost gegeven. Het was onwijs spannend voor mij om te starten als Leader. Ik was pas kort aan het basketballen en ik was best wel erg verlegen en sociaal ongemakkelijk. Maar langzaamaan begon het te klikken en mijn zelfvertrouwen schoot omhoog! Nu durf ik veel vaker mensen aan te spreken en een gesprek te beginnen. Ik ben ook veel extraverter geworden en het contact leggen gaat me gewoon wat makkelijker af. 

Mede door 3X3 Unites heb ik een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en eigenlijk in een tijd waarin ik dit best wel nodig had. Net voordat het Corona virus vorig jaar de kop opstak zijn mijn ouders gescheiden en dat was best wel lastig. Voor mij was het in die zin fijn dat ik al wat ouder was, aangezien ik volwassen genoeg was om te begrijpen waarom dit het beste was, maar voor mijn twee jongere zusjes vond ik het wel erg vervelend. Mijn oudere zus studeert al en woont ook al op zichzelf, maar ik ga nog mee met mijn zusjes als we moeten wisselen van huis. Het is wat het is en we moeten er het beste van maken. Twee huizen is even wennen, maar stukje bij beetje gaat dat steeds beter. 3X3 Unites heeft me een fijne omgeving gegeven om even met andere dingen bezig te zijn en aan mezelf te werken. Het heeft me echt verder gekregen in het basketball en als persoon. In 5 tegen 5 was ik altijd het buitenbeetje. Ik kende de termen niet en snapte niks van de plays. In 3X3 loopt alles veel rustiger, is er veel meer uitleg en minder tactiek, maar wel weer veel samenwerking met elkaar als team. De 3X3 community heeft me verder geholpen en het gevoel van veiligheid in onze community geeft me veel rust en vertrouwen.

Persoonlijke ontwikkeling vind ik erg belangrijk 
Mijn plannen voor de toekomst gaan niet veel verder dan de komende paar jaar. Ik zit nu in een tussenjaar, maar ik zou graag door Zuid-Amerika gaan reizen wanneer dat weer kan. Ook het liefst via Mexico. Ik heb erg benieuwd naar mijn oude cultuur en ik spreek wel Spaans, maar dat neemt toch af met de tijd. Daar kan ik weer mijn familie ontmoeten en mijn oma opzoeken. Voor mijn voelt het heel nostalgisch, Mexico, dus ik zou heel graag weer die kant van mezelf gaan ontdekken.

Daarnaast ben ik ook aan het kijken wat ik zou willen studeren en ik zit er nu aan te denken om naar Wageningen te gaan om Ecologie te studeren. Biologie vind ik onwijs interessant, maar weer niet op de microscopische schaal, maar juist op de grote schaal. Hopelijk kan ik dan op mezelf gaan wonen in Wageningen. Uiteraard zou ik ook graag door willen met basketball dan, maar dan zou ik wel bij de rivalen moeten gaan spelen! Ik ben niet een complex persoon, maar persoonlijke ontwikkeling vind ik erg belangrijk, dus ik zal altijd manieren blijven vinden om mezelf te vernieuwen, verbeteren en ontplooien!