Naar boven

LEADERS OF UNITES #32 Cassius Bonjasky

IK VOND BASKETBALL GELIJK SUPERLEUK

Mijn naam is Cassius Bonjasky, ik ben 17 jaar oud en kom uit Almere. Hier ben ik geboren en heb ik altijd gewoond. Ik heb thuis twee zusjes en een broertje, dus het is lekker vol. Ik vind het superleuk om hen erbij te hebben. We doen veel samen en ik vind het heel fijn dat we elkaar hebben. Mijn vader is Remy Bonjasky, een bekende kickbokser. Toen ik acht jaar oud was ben ik in contact gekomen met basketball. Op school kwam er een trainer langs van de lokale basketball club Almere Pioneers. We kregen een clinic van hem en ik vond het gelijk superleuk! Ik kan me nog goed herinneren dat, toen ik werd opgehaald van school, ik zei dat ik heel graag op basketball wilde en zo ben ik begonnen!

Bij Almere Pioneers kon ik direct aan de bak en trainde ik gelijk mee. Het was een goed begin van mijn basketball carrière, maar drie jaar later, toen ik elf jaar was, wilde ik meer. Ik wilde meer competitie, ik wilde spelen tegen betere jongens en er gingen veel mensen weg, waardoor ik over bleef. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Apollo in Amsterdam. Vanuit Almere naar Amsterdam was best een grote stap voor mij. Ook omdat ik op dat moment de overstap maakte van de basisschool naar de middelbare school , dus het was best wel pittig. Ik ging in Amsterdam naar school en na school moest ik trainen, dus het was lastig om dat allemaal te combineren. Gelukkig heeft het me ook wel veel geleerd; voornamelijk discipline en een vermogen om te plannen. Zo ging het steeds weer ietsje beter en ben ik dit jaar geslaagd voor mijn havodiploma!

ALS 3X3 LEADER KAN IK ANDEREN INSPIREREN EN DAT VIND IK PRACHTIG

Ik speelde mijn eerste 3X3 toernooi toen ik een jaar of twaalf was, bij de Streetball Masters. 3X3 was toen nog niet wat het nu is, maar het was superleuk om de hele zomer wedstrijdjes te spelen met drie andere jongens. Het was gezellig, sociaal en je was lekker aan het sporten. 3X3 Unites werd bij mij bekend door Benicio. Hij vertelde mij over de clinics die hij gaf bij 3X3 Unites en wat hij allemaal deed als 3X3 Leader en ik was direct geïnteresseerd, dat wilde ik ook wel! Ik heb toen 3X3 Unites zelf benaderd en toen kon ik de 3X3 Leaderopleiding doen.

Het zijn van een 3X3 Leader heeft me veel geleerd. Het heeft me geleerd om leiderschap te tonen en de verantwoordelijkheid te nemen, maar ook hoe je met mensen om moet gaan. Daarnaast heeft het me bewust gemaakt van wat het betekent om bij een community te horen en daarvoor te staan. Ik vind het heel plezierig om anderen te kunnen inspireren en mensen iets nieuw te kunnen leren. Het is prachtig om bij de kinderen echt die spark te creëren voor basketball en ze oprecht te enthousiasmeren voor de sport.


IK BEN CONSTANT BEZIG OM MEZELF TE VERBETEREN

Op dit moment ben ik bezig met weer een nieuwe uitdaging; Amerika. Voor mijn toekomst is het doel om professioneel basketballer te worden! En waar kan ik dat beter proberen dan Amerika. Het behalen van de NBA is natuurlijk de ultieme droom en mocht ik het halen, dan maakt het me niet uit waar ik speel. Ik wil gewoon slopen en laten zien wat ik waard ben! Daarnaast vind ik het ook gewoon hartstikke gaaf om ergens anders heen te gaan dan Nederland. Een nieuwe omgeving, een andere taal en andere basketballers.

Ik ben constant bezig om mezelf te verbeteren op basketball- en persoonlijk gebied. Die drive komt sowieso een klein beetje van mijn vader.

Tijdens mijn jeugd heb ik gezien wat succes met zich mee brengt en dat wilde ik ook wel. Ik heb gezien hoe mensen opkijken naar mijn vader, hoe hij mensen inspireert en hoe hij anderen leert wat hij heeft geleerd. Het lijkt mij erg bijzonder als ik ook zo’n voorbeeld kan worden voor anderen. Toch wil ik niet alleen in basketball beter worden, off the court wil ik mezelf ook uitdagen en ontwikkelen. Ik ben erg leergierig en ik denk dat daar het grootste gedeelte van mijn drive vandaan komt!