Naar boven

LEADERS OF UNITES #35 Tim Stols

IK HEB VROEG GELEERD DAT HARD WERKEN WORDT BELOOND!

Mijn naam is Tim Stols, ik ben 18 jaar oud en ik kom uit Amersfoort. Oorspronkelijk ben ik geboren in Den Haag, maar daar weet ik verder niet meer zoveel van, aangezien we naar Amersfoort verhuisden toen ik twee jaar oud was. Thuis heb ik twee kleine zusjes, wat vaak erg gezellig is. Verder heb ik nog mijn ouders en onze twee katten Bert en Ernie. Op dit moment woon ik in Rotterdam en studeer ik Technische Informatica in Delft.

Opgroeien in onze buurt in Amersfoort was erg fijn. Ik zat op een prettige basisschool, maar de middelbare school vond ik het allerleukste.

De eerste paar jaar gingen nog een beetje stroef. Ik kende wel wat mensen, maar daarna heb ik heel veel sterke vriendschappen gevormd en zat ik in een hele fijne groep. Op school deed ik ook veel met muziek. Ik kom uit een muzikale familie. Mijn vader speelt contrabas en deed dit vroeger ook in een Big Band. Mijn moeder en zusje spelen piano en mijn andere zusje speelt de drum. Daarnaast liggen er in ons huis nog wat instrumenten hier en daar, zoals een cello, een hoorn en heel veel gitaren!

Van mijn achtste tot mijn achttiende heb ik gitaarles gevolgd en dat heeft me op jonge leeftijd al een belangrijke les geleerd. Toen ik begon deed ik de hele week niks aan mijn opdrachten, maar oefende ik een kwartiertje voor de les begon nog even een nummer. Met 11 jaar oud merkte ik dat de lessen veel leuker waren en ik sneller leerde als ik elke dag oefenden. Zo werd muziek steeds leuker, maar ik heb vrij vroeg geleerd dat hard werken beloond wordt!

IK VIND HET FIJN OM LEKKER DRUK BEZIG TE ZIJN EN NIEUWE MENSEN TE LEREN KENNEN

Op mijn twaalfde ben ik ook gaan basketballen. Ik ging een keer kijken bij een oude buurjongen van mij en ik vond het gelijk leuk! Ik ben toen direct bij het team gegaan en ik mocht ook als bankspeler bij het selectieteam beginnen. Zo kon ik dubbel zoveel trainen. Dit heb ik 4 jaar lang gedaan, maar toen hebben we er bewust voor gekozen om als vriendenteam door te gaan. De helft van ons team moest eigenlijk doorstromen naar een andere leeftijdscategorie, maar dat wilden we niet. We zijn toen in discussie met de club gegaan en toen mochten we uiteindelijk gezamenlijk als team in een hogere leeftijdscategorie spelen. Die doen we nu alweer 2 jaar en het is nog steeds gezellig. We hebben zelfs onze eigen sokken!

Bijna ons gehele vriendenteam is ook gezamenlijk de 3X3 Leader Course gaan doen. Via onze appgroep kwam het ter sprake en bijna iedereen had wel het idee dat ze dat graag wilde doen. We zijn toen met z’n allen de Leader Course in Amersfoort gaan volgen en ik vond het ontzettend vet. Bij de eerste training kwam gelijk aanbod dat je als opgeleide 3X3 Leader trainingen kan geven voor 3X3 Unites, maar dat we ook altijd mochten aankloppen als we gave ideeën hadden en dat deed ik al na twee weken!

Events organiseren vind ik ontzettend leuk en ik vind het erg fijn om lekker druk bezig te zijn met dingen en veel nieuwe mensen te leren kennen. Dat is overigens niet altijd zo geweest. Vroeger had ik daar veel minder behoefte aan. Het komt voort uit mijn vriendschap met Linde. Zij is heel actief en sinds een jaar of 2-3 zijn we nu echt goed bevriend. Van haar heb ik overgenomen dat het leuk is om nieuwe mensen te leren kennen en ze liet ook zien dat het best wel gemakkelijk is. Sindsdien loop ik ook gewoon op nieuwe mensen af als het kan en heb ik meer en betere vriendschappen dan voorheen.

UITEINDELIJK WIL IK ALS ZZP’ER AAN DE SLAG

Via 3X3 Unites heb ik nog een mooie kans kunnen pakken bij MVB Bouw. Deze zomer was er een brand geweest in hun loods in Amsterdam en hadden ze grote en sterke jongens nodig om dingen te verplaatsen. Ik heb daar toen een dagje meegeholpen en aan het einde werd bij gevraagd of ik weer wilde komen werken. Dat heb ik 4 keer gedaan en daarna vroegen ze of ik gewoon vast 1 keer in de week langs wilde komen! Dat leek me harstikke leuk en het afgelopen kwartaal heb ik elke dinsdag van 8 tot 16 als ZZP’er bij ze gewerkt. Hierdoor heb ik nu ook mijn eigen onderneming, beheer ik mijn eigen facturen en heb ik me weer als persoon kunnen ontwikkelen.

Kijkend naar de toekomst ben ik over 5 jaar klaar met mijn bachelor en ben ik wellicht bezig met een master. Daarna wil ik in ieder geval beginnen in de ICT-sector, eerst vast bij een bedrijf, zodat ik veel kan leren, maar uiteindelijk als zzp’er zelf aan de slag. Als ondernemer moet je veel zelf regelen, maar het is het wel waard. Je kan vaak meer verdienen en je regelt je eigen vrijheid. Daarnaast denk ik ook vaak na over mijn impact op de wereld en hoe ik die positiever kan maken. Zo hoop ik ook ooit aan de slag te kunnen bij een Non-Profit organisatie die zich inzet voor het klimaat.