Naar boven

LEADERS OF UNITES #37 Kenza El Alaoui

MIJN EMOTIES ZIJN ESSENTIEEL IN BASKETBALL

Mijn naam is Kenza El Alaoui en ik ben 18 jaar oud. Al mijn hele leven woon ik in Utrecht, waar ik ben opgegroeid in de Rivierenwijk in de buurt van het centrum. Een paar jaar geleden zijn we verhuisd naar Leidsche Rijn. Zelf ben ik half Marokkaans. Mijn vader komt uit Marokko en mijn moeder is Nederlands. Ongeveer acht jaar geleden ben ik begonnen met basketball. Mijn broer was begonnen met de sport door mijn vader en ik ben weer aangestoken door mijn broer. Ik ging altijd kijken bij zijn trainingen en wedstrijden en ik vond het geweldig. Dus, toen ik oud genoeg was, ben ik ook gaan basketballen. 

Op dit moment studeer ik in Amsterdam aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) en basketball ik nu voor het eerste jaar in Amsterdam bij Apollo, waar ik het hartstikke naar mijn zin heb. Basketball is voor mij altijd wel een mind game geweest. Ik merk dat, als ik mijn dag niet heb, basketball dan ook fout gaat. Mijn emoties zijn essentieel in basketball en als ik ze niet in bedwang heb, dan speel ik slecht. Vroeger was het erger, was ik veel sneller boos en kon ik soms mijn frustraties afreageren op de scheidsrechters. Dat heb ik mezelf wel afgeleerd, want dat vond ik echt niet oké. 


Ik ben ontzettend trots op wat we hebben neergezet bij de 3X3 Unites Challenger in Utrecht

3X3 Unites heb ik via een vriend van mij leren kennen. Er werd gevraagd naar meiden voor een 3X3 Girl Leader Course en dat vond ik wel interessant. Ik had op dat moment een tussenjaar en tijd genoeg, dus ik heb ja gezegd en niet meer omgekeken. Ik vond het gelijk heel leuk en het was direct gezellig met de meiden! Ook de vrijheid die je krijgt en de mogelijkheden die er zijn om je verantwoordelijkheid te nemen vind ik ontzettend fijn en belangrijk. 

In mijn tijd nu als 3X3 Leader ben ik ontzettend trots op wat we hebben neergezet in Utrecht bij de 3X3 Unites Challenger. Iedereen wilde al een tijdje zoiets groots en bijzonders organiseren en hoe we daar een toernooi van wereldniveau hebben neergezet en georganiseerd vind ik fantastisch. Ik vond het ook heel leuk om daar te werken bij de merch stand, omdat ik het hele proces van het ontwikkelen van de merch heb meegemaakt. Ik wist wat er allemaal aan vooraf gegaan was en ik kon vertellen aan de mensen over iets waar ik erg trots op was. Dat alles werd nog beter toen mensen ook echt de merch gingen kopen. De erkenning dat mensen het daadwerkelijk mooi vonden was de kers op de taart.

Vrijheid en verantwoordelijkheid zijn mijn drijfveren

Het hebben en creëren van vrijheid is, samen met het mogen nemen van verantwoordelijkheid, een grote drijfveer van mij. Ik floreer niet per se in een vaste structuur, maar gedij heel goed in een omgeving waarin ik mijn eigen pad mag maken en kiezen. Deze kernwaarden botsen op dit moment een beetje met het volgen van mijn studie. Uiteraard is een studie gestructureerd, moet je dingen doen die je niet per se interessant vindt en lopen de dagen soms ongemerkt in elkaar over. Toch weet ik dat mijn studie niet per se gaat om het halen van een diploma, maar om het vergaren van nieuwe kennis. Die kennis zou ik niet willen missen, want ik weet dat ik het kan gebruiken voor wat ik wil gaan doen in het leven. 

In de toekomst hoop ik dat ik iets voor mezelf kan gaan opzetten in dat wat ik leuk vind, waar ik energie uit haal, vrijheid in heb, maar ook waar ik andere mensen blij mee kan maken. Dat zal waarschijnlijk wel op de mode of een van mijn andere interesses gericht zijn. Ik vind bijvoorbeeld interieur design ook heel interessant, maar ook architectuur en fotografie. Het bedenken, ontwerpen en uitwerken van mijn ideeën vind ik erg leuk. Tot slot, vind ik het belangrijk dat ik balans heb in het leven. Balans tussen tijd voor mezelf, mijn familie en vrienden, maar ook mijn sport en mijn werkende leven. Ik wil niet iets doen waar ik ongelukkig van word, dus ik zal altijd bezig zijn met het verwezenlijken van mijn dromen en te vechten voor waar ik gelukkig van word.