Naar boven

LEADERS OF UNITES #39 Florian van der Ven

Mijn beste eigenschap is mijn sociale kant 

Mijn naam is Florian van der Ven. Ik ben 19 jaar oud en ik ben geboren en getogen in Amersfoort. Mijn zus is 1,5 jaar ouder en sinds een jaar of vier zijn mijn ouders nu gescheiden. Gelukkig is mijn vader maar twee straten verderop gaan wonen, dus dat scheelt! Tot slot hebben we al 10 jaar een hond! Voordat ik 10 jaar geleden begon met basketball heb ik van alles geprobeerd; voetbal, judo, zwemmen en tennis, maar het was allemaal niet echt iets voor mij. Uiteindelijk besloten mijn ouders dat, omdat ik al lang was voor mijn leeftijd, mij op basketball te zetten en ik ben er nooit meer van afgegaan!

Basketball was leuk voor mij, omdat het een echte teamsport was. Daarnaast waren mijn lange benen niet handig voor mij bij voetbal. Het teamgevoel bij basketball is ook iets wat erg bij mij past. Als het gaat om mijn basketball skills ben ik namelijk niet per se de beste shooter, guard, of center. Ik zit wat dat betreft in de middenmoot. Mijn beste eigenschap is meer de sociale kant. Ik ken mijn hele team, ook individueel en ik weet ieders sterke en zwakke punten. Zo gebeurt het vaker dat ik, als onze coach er niet is, het van hem kan overnemen en ons team kan sturen. 

ALS 3X3 LEADERS HEBBEN WE EEN AANTAL VETTE TOERNOOIEN NEERGEZET 

Ik speel al 10 jaar basketball in Amersfoort bij Crackerjacks en daar bouwden we in de afgelopen paar jaar een zeer hecht clubje! Met 13 van die groep besloten we vorig jaar om de 3X3 Unites Leader Course te volgen! Wat wel grappig is, is dat we het concept van 3X3 Unites al eerder zelf als groep voor elkaar hadden gekregen op het court bij mij in de buurt. Bij het Juliana van Stolbergpark werd er altijd veel geskatet, voetbal gespeeld en gebasketbald. De zomer voor corona hadden we vaak net te weinig mensen om partijtjes te basketballen. Dus vroegen we de skaters of er iemand mee wilde doen en zo groeide het eigenlijk door. Opeens speelden we niet meer 5 tegen 5, maar 8 tegen 8, terwijl er nog twee teams van acht aan het wachten waren om te spelen. We kregen het als groep voor elkaar om een soort cross over te creëren tussen de verschillende mensen in het park. Dat was erg leuk. Ondertussen bestaat de groep uit zo’n 50 tot 60 man en elke zomer leeft de hele groepsapp weer op en komen we weer samen. 

Als 3X3 Leaders hebben we een aantal vette toernooien neergezet! Vooral het toernooi dat we als groep moesten organiseren aan het einde van onze 3X3 Leaderopleiding bij het Vathorst Court was een groot hoogtepunt. Het was hartstikke vol, met wel 60-70 man, allemaal op één veld. Daar ben ik wel super trots op. Daarnaast vind ik het ook heel leuk dat ik vanuit 3X3 cursussen kan geven. Ik vind het fantastisch dat ik een beetje geld kan verdienen met mijn favoriete sport. Als 3X3 Leader vind ik het ook mooi dat ik mensen die eigenlijk niks met basketball hebben enthousiast kan maken over het spelletje. Hier komt mijn sociale kant ook weer goed van pas! Ik kan mensen enthousiasmeren en binden en ben niet bang om onbekenden aan te spreken.

IK KIJK NOOIT VERDER DAN EEN DAG OF EEN WEEK VOORUIT

Op dit moment studeer ik in Utrecht en zit ik in mijn eerste jaar Bedrijfskunde. Daarvoor deed ik twee jaar Technische Bedrijfskunde, maar ik heb dit jaar toch de switch gemaakt en het bevalt me tot nu toe al stukken beter! Qua toekomst kijk ik eigenlijk nooit verder dan een dag of een week vooruit. Als jochie van tien had ik uiteraard wel de droom om professioneel basketballer te worden, maar die droom heb ik laten varen. Ik wil zeker dingen blijven doen met basketball, zoals cursussen of trainingen geven bijvoorbeeld. Ook wil ik gewoon nog steeds lekker zelf blijven basketballen. Nu speel ik in een ontzettend leuk vriendenteam, waar we ook onze eigen sokken voor hebben gemaakt. Het zou leuk zijn als we daar nog lang mee door kunnen gaan. 

Wat betreft mijn studie en een mogelijke carrière hoop ik natuurlijk dat ik deze in vijf jaar wel heb afgerond en dat ik ergens een baan hem gevonden. Een specifieke richting zou ik alleen nu niet kunnen zeggen.