Naar boven

Leaders of Unites #47 Caitlen Grit

Juist dat stukje plezier in de sport voel ik heel erg en vind ik leuk om over te brengen op kinderen

Ik ben Caitlen. Ik ben 18 jaar. Ik ben opgegroeid in Amsterdam. Nu woon ik in Purmerend. Ik heb een broer en een zus. Mijn zus heeft ook twee kindjes van 4 en 6 jaar, dus ik ben officieel ook tante, maar zo mogen ze me niet noemen want ik vind mezelf daar nog te jong voor!

Op mijn twaalfde ben ik begonnen met basketballen. Daarvoor voetbalde ik, maar ik moest toen op een heel veld gaan voetballen en dat vond ik maar niks. Ik dacht, ‘ik ga basketballen, dat is een kleiner veld dus minder intensief’. Nou dat was dus even echt niet zo! Ik ben bij AMVJ begonnen bij onder veertien in een jongensteam. Het jaar daarna speelde ik onder zestien in een meisjesteam en daar begon het gedoe eigenlijk al. Ik heb zelf altijd op redelijk laag niveau gespeeld. Daardoor was het altijd best lastig om dan een team met gemotiveerde meiden bij elkaar te krijgen. Ik speel zelf vooral voor het plezier. Dan vind ik het wel belangrijk dat iedereen ook gemotiveerd blijft om met elkaar een team te zijn. Dat was bij AMVJ niet zo, dus ben ik naar Zwanenburg gegaan. Daar was het eigenlijk precies hetzelfde. Inmiddels ben ik ook gestopt, want ik haalde daar geen plezier meer uit. Ik ga nu ook een nieuwe studie doen, dus dan wil ik daar ook genoeg aandacht aan besteden. 

Dat ik zelf eigenlijk vooral voor het plezier gespeeld heb is iets wat ik ook wel terug zie bij Unites als ik met de kinderen op het pleintje sta. Ik heb zelf nooit de andere kant meegemaakt van super hard moeten werken voor je plek ofzo. Dus juist dat stukje plezier voel ik heel erg en vind ik leuk om over te brengen op de kinderen. De kinderen laten zien dat het vooral heel leuk is om te basketballen en dat het niet erg is als je de top niet haalt.

Tijdens mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar veiligheid voor meiden in de sport

Plezier is eigenlijk ook waardoor ik bij 3X3 Unites terecht ben gekomen. Ik zag op istagram dat er een girls camp was en het leek me leuk om daar heen te gaan met wat teamgenootjes. Het bastketballen was leuk, maar ik vond vooral de barbeque en het kletsen erna heel gezellig. Wat later werd ik benaderd of ik mee wilde doen met pick-ups bij Hendrick de Keijzerplein. Ik zie meteen ja, niet omdat ik super graag wilde basketballen, maar omdat het me gezellig leek met de andere meiden. Zo ben ik nog een aantal keer bij wat activiteiten geweest, leerde ik meer meiden kennen en kreeg ik de kans om de 3X3 Leader Opleiding te doen. Dat heb ik gedaan. Zelfs in combinatie met een stage bij 3X3 Unites.

Tijdens mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar de veiligheid voor meiden in de sport en ook bij 3X3 Unites. Het is een onderwerp waarvan ik weet dat veel meiden er mee te maken hebben gehad. Met lastige coaches of lastige trainers. Ik heb dat zelf ook ervaren, daarom grijpt het me aan en wil ik er wat aan doen. Ik vind het heel gaaf dat mijn onderzoek de aanleiding is geweest voor een groepje dat is gevormd die zich hier nu voor inzet. Dat we zelfs hierover in gesprek zijn met de NBB!

Ik merkte dat ik het heel leuk vind om ook bezig te zijn met de ontwikkeling en opvoeding van kinderen

Inmiddels heb ik me ingeschreven voor de opleiding pedagogiek. Dat kwam eigenlijk doordat ik met Kasper activiteiten gegeven heb bij een basisschool, de Pionier. Ik merkte dat ik het heel leuk vind om ook bezig te zijn met de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Met kinderen werken vind ik sowieso heel leuk. Dat wist ik al, maar ik merkte dat ik de kant van met kinderen werken over opvoeding en ontwikkeling nog interessanter vind.

Als ik nadenk over de toekomst dan wil ik in ieder geval veel reizen. Ik wil veel van de wereld zien en heel veel verschillende landen bezoeken. Verre landen ook.

Ik wil lekker gaan sparen zodat ik twee of drie keer per jaar op vakantie kan. Het hoogste op mijn wensenlijstje staat op dit moment om naar Bali te gaan. Alles wat ik daarvan zie is zo mooi. Het lijkt me echt heel gaaf. 

Als mijn opleiding pedagogiek bevalt wil ik daar ook wel in gaan werken denk ik. Bij 3X3 Unites wil ik me blijven inzetten voor de veiligheid van meiden in de sport. Ik wil echt een expert worden op dat gebied. Het is een onderwerp wat me echt aan het hart gaat en waar ik in de toekomst me verder in wil ontwikkelen en voor wil inzetten. Er is nog een hoop te doen op dit vlak en daar wil ik voor gaan.