Naar boven

Leaders of Unites #57 Frank Oosterbaan

Om echt te ontspannen vind ik het fijn om te wandelen in de natuur en foto’s te maken

Ik ben Frank. Ik kom uit Amstelveen. Ik heb twee jongere broertjes en één oudere zus. Mijn zus en mijn broertje zijn uit huis. Ik woon met mijn andere jonge broertje thuis bij mijn ouders. Opgroeien in Amstelveen was lekker rustig. Je had veel vrijheid. Wij wonen vlakbij een weiland wat een heel mooi plekje is om te wandelen. Ik vind het fijn om daar heen te gaan mijn hoofd leeg te maken, want ik heb best wel een druk leven!

Ik zit inmiddels in mijn tweede jaar geneeskunde. Wat me aanspreekt aan die studie is in het algemeen om mensen te kunnen helpen, maar ook de zoektocht naar wat er mis is met iemand vind ik interessant. Naast mijn opleiding, basketball ik veel bij MBCA. Hierin ben ik best ambitieus. Verder ben ik nog steeds actief als 3X3 Leader. Om echt even te ontspannen vind ik het dan fijn om te gaan wandelen en foto’s te maken met een mooie camera. Het liefste van dieren in de natuur, in het bijzonder van vogels. Ik vind het heel gaaf om foto’s te maken van dat ze vliegen en hun vleugels zijn uitgeslagen.
Het allerleukste aan basketball vind ik dat je het overal kan doen

Al mijn hele basketball carrière speel ik bij MBCA in Amstelveen. Ik ben niet meteen gestart met basketball. Vroeger heb ik eerst allerlei andere sporten gedaan zoals judo en atletiek. Op een begeven moment waren op vakantie in Zwitserland en daar waren mensen aan het basketballen. Die daagden me uit om mee te doen vanwege mijn lengte. Die uitdaging ging ik aan en vanaf dat moment ben ik helemaal om. Ik vond het super leuk en toen we thuis kwamen ben ik meteen gaan kijken waar ik kon basketballen. Zo kwamen we bij MBCA uit. Een poosje later is mijn broertje ook op basketball gegaan. Wat ik het allerleukste aan basketball vind is dat je het eigenlijk overal kan doen. Het enige wat je nodig hebt is een bal en een ring. Dat vind ik echt tof.

Via Ray van MBCA ben ik ook bij 3X3 Unites terecht gekomen. Ik had er eigenlijk nog niet van gehoord. Wel van de sport 3X3, maar niet van 3X3 Unites en dat je 3X3 Leader kon worden op een veldje in je buurt. Ray had vanuit de club een aantal mensen uitgenodigd om mee te doen aan de 3X3 Leader Course en het leek me leuk om hieraan mee te doen. Ondanks mijn drukke schema ben ik nog steeds wel zo nu en dan als 3X3 Leader actief. Wat ik leuk vind is dat je zelf dingen kan organiseren en dat je ook iets terug kan geven via basketball.

Ik vind het zelf heel leuk om nieuwe dingen te leren en blijven proberen

Als 3X3 Leader probeer je deelnemers iets mee te geven in de activiteiten die je organiseert. Wat ik wil meegeven aan de kinderen die aan onze activiteit meedoen is dat ze zichzelf proberen uit te vinden en steeds nieuwe dingen blijven proberen. Dit is ook wel echt één van mijn persoonlijke eigenschappen. Ontdekken wat ik leuk vind en wat bij mij past en vervolgens hierin steeds beter worden. Dat doe ik veel in basketball maar ook in mijn leven daarbuiten. Met fotografie bijvoorbeeld. Dit doe ik pas een klein jaartje, maar door dingen uit te proberen kan ik elke keer een stukje meer en word ik elke keer een beetje beter.  

Ook op school is dit hoe ik het heb gedaan. Ik had op de middelbare school economie & maatschappij als profiel gekozen. Maar in de vijfde kwam ik erachter dat ik eigenlijk dokter wil worden. Ik had daarvoor dus niet het goede profiel gekozen. Ik heb toen de middelbare school afgemaakt, maar na de zesde nog een jaar biologie, natuurkunde en scheikunde gedaan zodat ik toch geneeskunde kon gaan studeren. 

Als ik nu nadenk over de toekomst dan hoop ik dat ik mijn studie en later mijn beroep als arts kan combineren met basketball. Mijn doel is namelijk om de Eredivisie te halen. Het wordt best een uitdaging omdat beide veel van mij zullen vragen, maar ik ga er vol voor! 

Lees meer Leaders of Unites verhalen!