Naar boven

Leaders of Unites #58 Mylah Aalse

In het begin trok basketball me omdat gezellige teamsport was. Inmiddels speel ik bij Dames 1 en wil ik doorgroeien zo ver als ik kan

Ik ben Mylah Aalse, ik ben 21 jaar. Ik woon in Rotterdam al heel mijn leven. Ik heb een hele fijne jeugd gehad in een rustige wijk. We woonden direct aan een speelveldje waar altijd veel kinderen speelden. School ging me eigenlijk altijd wel goed af. Na de middelbare school wou ik heel graag criminologie doen, want ik ben gefascineerd door hoe het brein van een crimineel werkt. Het leek me heel interessant om hier meer over te leren.Na eerst uitgeloot te zijn, kon ik een jaar later beginnen. Ik heb mijn propedeuse behaald, maar inmiddels ben ik gestopt. Het stukje over de psyche van een crimineel, dat wat ik echt interessant vond, kwam er eigenlijk voor mij niet genoeg in voor. Terwijl we ons helemaal suf moesten leren op wetten en regelgeving en ik dat eigenlijk minder interessant vind. Nu doe ik sociologie. Dat bevalt voor nu wel goed. Het is super abstract en soms heel vaag, maar ik vind het wel heel interessant.

Ik heb heel lang karate gedaan, maar daar was ik een beetje op uitgekeken. Lakiesha vroeg me of ik een keer mee wou doen met een basketball training. Zij trainde met jongens en ik vond dat helemaal niks. Ik was heel jong en durfde helemaal niet met jongens te spelen’. Een jaar later vroeg ze weer of ik niet mee wou trainen, want ze zat toen in een meisjesteam. Sindsdien ben ik helemaal betoverd. Wat me in het begin enorm trok was dat het een teamsport was. Daar was ik na karate ook wel naar op zoek. Het was echt gezellig. Naarmate ik langer speelde merkte ik ook wel dat ik er goed in was en dat ik steeds fanatieker werd en beter wilde worden. Toen heb ik ook de switch gemaakt van Rotterdam Basketball naar Binnenland. Daar kon ik selectie gaan doen, waarna ik Eredivisie kon spelen en nu speel ik bij Dames 1. Het is een ambitie van mij om te blijven groeien. Zo ver als ik kan.

Bij 3X3 Unites kan je je eigen creativiteit loslaten op wat je doet

Via Alpha van Concrete Lions ben ik 3X3 Leader geworden. 3X3 Unites kwam naar Rotterdam en Alpha vroeg mij of ik niet mee wou doen aan de 3X3 Leader Course. Inmiddels ben ik best betrokken! Ik zie dat 3X3 Unites echt iets probeert op te zetten voor iedereen in het land. Ze zetten zich ook echt in voor meiden en willen zich hier ook nog verder in ontwikkelen. Dat spreekt me erg aan. Daarnaast wordt ons niet verteld hoe we dingen moeten doen, dat mogen we zelf bedenken. Je kan echt je eigen creativiteit erop loslaten.

Ik ben nu ook onderdeel van de 3X3 Unites Academy. Dat betekent dat je een thema mag uitkiezen waar je zelf aan wilt bijdragen. Voor mij is dat het mentale aspect. Ik vind dat dit niet genoeg aandacht krijgt in de hele basketball wereld en daar wil ik graag iets mee doen. Ik wil hierin beginnen met meisjes helpen, dat ligt dichtbij me omdat ik ook meisjes heb getraind en gecoacht.

Ik ben echt een doorzetter! Ik wil het maximale uit mijn basketball carrière halen

Als ik denk aan de toekomst dan is een vaardigheid die ik de komende tijd hoop te ontwikkelen om meer ondernemend te worden. Van nature ben ik meer afwachtend en luister ik naar anderen, maar ik besef me steeds meer dat ik zelf ook ideeën heb en daar wil ik meer mee doen. Bij 3X3 Unites krijg ik ook de kans om die vaardigheid verder te ontwikkelen.

Daarnaast wil ik het maximale uit mijn basketball carrière halen. Ik ben er mega trots op dat ik bij Binnenland speel bij Dames 1. Daarnaast mocht ik afgelopen zomer mee met het Nederlands 3x3 team Onder 23. Dat had ik eigenlijk helemaal niet verwacht, want tijdens de selectietrainingen voor het Onder 21 team heb ik me niet genoeg kunnen bewijzen en werd ik niet geselecteerd. Maar ik ben echt een doorzetter en ben blijven trainen en mocht toen gewoon meedoen bij Onder 23 en dat ging echt heel goed! We hebben zelfs van Frankrijk gewonnen! Ik weet dat ik nog meer kan groeien als speler en dit wil ik graag bereiken. Of dit nu binnen of buiten Nederland is.

Lees meer Leaders of Unites verhalen!