Naar boven

Leaders of Unites #62 - Merel Geelhoed

Basketball is super dynamisch. Je bent veel aan de bal, het gaat snel én er zijn veel scores.

Ik ben Merel, ik ben 16 jaar. Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Wat mij betreft een hele fijne plek omdat het er gezellig druk maar niet te groot is. Ik woon hier met mijn ouders. Mijn twee tweelingbroers van 19 wonen inmiddels niet meer thuis. Opgroeien met twee oudere broers was vooral toen we echt jong waren wel eens lastig. Dan was het wel eens twee tegen één. Toen we allemaal wat ouder werden was het vooral heel gezellig. We hebben een hele goede band. Mensen zeggen wel eens; “lekker rustig zeker, nu je tweelingbroers niet meer thuis wonen?”, maar dat vind ik niet. Ik mis ze vooral. 

Sinds de brugklas zit ik op basketball. Eén van mijn oudere broers zat al op basketball. Samen met mijn andere broer ging ik vaak bij hem kijken. Totdat we beslisten zelf ook te willen gaan spelen. Ik heb vroeger veel sporten gedaan en ik vond heel veel leuk. Toen ik basketball ontdekte ben ik daar blijven hangen. Wat ik leuk vind is dat het heel snel is, je bent veel aan de bal, er zijn veel scores. Het is super dynamisch en je bent doordat het met kleine teams is hecht én veel actief in het veld.

Basketball heeft me sociale vaardigheden en leiderschap geleerd

Ik begon in een gemengd team met jongens en twee meiden. Na dat eerste jaar heb ik steeds in een meidenteam én een jongensteam gespeeld. Vanaf het begin is basketball dus al een groot onderdeel van mijn week en mijn leven. Sinds dit seizoen speel ik bij BAL in Weert. Ik wou graag meer trainen en op een hoger niveau spelen en hier kreeg ik daarvoor de kans. Het is wel een eind van huis. Ik vertrek meestal 2,5 uur voor de start van de training om op tijd te kunnen k

omen. Daarom heb ik ook wel goed nagedacht over deze switch. Bij BAL zag ik de mogelijkheid om een nieuwe stap te zetten als speelster, maar wel in mijn eigen omgeving naar school te kunnen en daar mijn vrienden nog veel te zien.

Alweer drie jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met 3X3 Unites. Een clubgenootje van Cangaroes vroeg was al 3X3 Leader. Zij gaf aan dat er een nieuwe 3X3 Leader Course ging starten in Hoograven en vroeg of ik en Noor het leuk vonden om mee te doen. Ik vond het helemaal leuk en heb twee jaar lang ook gemiddeld twee keer per week activiteiten gegeven in de buurt. Super leuke bijbaan!


Basketball en de 3X3 Leader Course hebben me helpen ontwikkelen in mijn sociale vaardigheden doordat het een teamsport is en je met allerlei verschillende mensen in aanraking komt. Daarnaast heb ik ook veel geleerd over leiderschap. Ik was net 14 toen ik met de 3X3 Leader Course meedeed en werd al snel voor een groep gezet. Dan leer je wel leiderschap tonen. Daar heb ik nu nog veel aan in mijn dagelijkse leven. 

Ik wil graag geneeskunde doen én een basisplaats in het eerste van BAL halen

Op dit moment zit ik in 6 gymnasium. Ik ben een jonge leerling dus ik heb groep 1 overgeslagen. Ik ben straks 17 als ik klaar ben met de middelbare school. Op dit moment heb ik een NG en NT profiel, met Grieks. Hierna wil ik graag geneeskunde gaan studeren.Daarnaast wil ik graag in de toekomst met dames 1 meespelen bij BAL. Ik speel daar nu onder 18 en onder 21 en er zijn veel kansen voor jonge spelers om door te groeien. Ik hoop dat me dat binnen een paar jaar lukt!

Lees meer Leaders of Unites verhalen!