Naar boven

Leaders of Unites #65 - Isa Pigot

Basketball is een teamsport. Ik kijk altijd uit naar trainen omdat het gezellig is.

Ik ben Isa Pigot. Ik ben 16 en ik woon al mijn hele leven in Amstelveen. Amstelveen is een fijne plek om op te groeien. Ik ben altijd wel sociaal geweest. Ik heb altijd veel vrienden gehad. Dat komt denk ik omdat ik altijd veel praat en daardoor makkelijk contact leg met mensen. Ik ben heel blij met mijn vrienden, maar ik ben ook wel echt een familiemens. Het nadeel is dat mijn familie niet echt bij ons in de buurt woont. Een aantal wonen in Haarlem, maar het grootste deel woont in Suriname. Daar gaan we gelukkig vaak naar toe en zij komen ook soms naar ons. Ik vind het altijd heel fijn om bij de familie in Suriname te zijn. Het voelt echt als thuiskomen bij een tweede thuis. 

Mijn hele leven heb ik wel gesport. Ik heb van alles gedaan. Tennis, paardrijden, dansen. Daar raakte ik eigenlijk allemaal een beetje op uitgekeken waardoor ik een zin had om te gaan trainen. Vijf jaar geleden ben ik op basketball gegaan. Mijn vader heeft gebasketballd en je ziet het veel op tv. Wat ik meteen heel leuk vond was dat het een teamsport is. Het is altijd gezellig en daardoor keek ik altijd uit naar trainen. Sinds ik op basketball zit ben ik dus als sporter een stuk fanatieker geworden. Op het veld ben ik sterk, een goede driver. Daarnaast ben ik goed in coachen op het veld. Vroeger vond ik het soms best wel eng om het tegen iemand te zeggen als ik vond dat ze iets anders of beter konden doen. Maar daar ben ik door basketball ook beter in geworden.

Als 3X3 Leader kan ik mijn passie voor basketball combineren met werken

Via mijn huidige coach ben ik bij 3X3 Unites terecht gekomen. Ik zocht eigenlijk gewoon een bijbaantje en hij stelde voor dat ik dit ging doen. Nu ik ook echt als 3X3 Leader aan het werk ben, ben ik heel blij dat ik hiervoor gekozen heb. Ik kan op deze manier mijn passie en werken combineren.

In Amstelveen begeleid ik regelmatig op zondag binnenactiviteiten. Afgelopen zomer heb ik ook bij de 3x3 Street League, de 3x3 Pro League en de 3x3 World Tour gewerkt. Ik denk dat Amstelveen nog wel een ander goed 3x3 veldje kan gebruiken. Hortensialaan is goed en daar zie je veel spelers, maar er is er wat mij betreft nog een nodig. Er zijn nog wel andere veldjes, maar meestal is het veld dan ongelijk of de basket is scheef of heeft geen netje. Dus nog een echt goed 3x3 veld zou wel mooi zijn. 


Als ik nadenk over hoe ik doelen stel, dan is dat eigenlijk door mezelf uit te dagen een volgend niveau te halen. Wat ik daarmee bedoel is dat ik mezelf doelen stel die altijd een stapje verder zijn dan waar ik nu ben. Dat helpt me in het behalen van mijn doelen, want ze worden daardoor concreter en realistischer. Mijn grootste prestatie als speler tot nu toe is dat ik afgelopen jaar was geselecteerd voor het Nederlands team onder 15 en we zijn vorig jaar ook landskampioen geworden. Mijn volgende doel in basketball is om de selectie onder 16 te halen. Dat is wel weer echt een stap, maar ik ga alles er aan doen om dat te halen.

Mijn ouders zijn mijn rolmodellen. Ze hebben me geleerd dat je hard moet werken als je iets wilt bereiken.

In de toekomst lijkt het me heel cool om in het buitenland te kunnen basketballen. Amerika is natuurlijk wel echt een droom van veel basketballers en dat lijkt mij ook heel tof, maar een andere plek in Europa lijkt me ook gaaf. Ik train hard op de club om dat doel te halen. Als we als team richting belangrijke wedstrijden zoals de final four gaan, dan doe ik er vaak nog een schepje bovenop. Vaak ga ik dan nog wat extra trainen met mijn vader buiten op een veldje. 

Qua studie wil ik graag rechten gaan studeren en dan het liefst mensenrechten. Ik ben al best wel lang geïnteresseerd in mensenrechten zaken die bijvoorbeeld op het nieuws zijn en om daar met mensen over te debatteren. Ik merk ook dat ik het niet erg vind om veel informatie over zo’n onderwerp op te zoeken want ik vind het dan heel interessant. 

Mijn ouders zijn mijn rolmodellen. Ze hebben me altijd laten zien dat je hard moet werken voor de dingen die je in je leven wilt bereiken. Ik ga dus ook zeker hun voorbeeld nemen om mijn eigen doelen te bereiken.

Lees meer Leaders of Unites verhalen!