Naar boven

Leaders of Unites #71 - Lisa van Roemburg

In mijn team ben ik degene met de meeste vechtlust. Ik ga er vol voor!

Mijn naam is Lisa van Roemburg. Ik ben 20 jaar oud. Ik kom uit Purmerend. Het o, zo mooie plaatsje net voorbij Amsterdam en Landsmeer. Mijn jeugd in Purmerend was prima. In onze wijk woonden veel kinderen van dezelfde leeftijd als ik en mijn zus. Het was heel gemoedelijk en kindvriendelijk. Later werd het ook fijn dat het heel dichtbij Amsterdam ligt. Daar konden we mooi naartoe om leuke dingen te doen en inmiddels ga ik er ook alweer drie jaar naar school voor mijn HBO-opleiding.

Basketball is er bij mij absoluut met de paplepel ingegoten. Eigenlijk kan je mij al sinds ik geboren ben in de sporthal vinden, want mijn vader zat toen al op rolstoelbasketball. Later ging ook mijn zus op basketball en dan zat ik altijd langs de kant te kijken. Tot ik dacht, laat ik een keer meedoen en zo ben ik er vanaf dat ik zeven ben ingerold. Sindsdien kan je mij wel een fanatieke speler noemen. Ik ben niet individueel de sterkste speler en dat wil ik ook niet persé zijn. Je wil mij in je team hebben omdat ik een echte teamspeler ben. Ik ben absoluut degene met de meeste vechtlust in het team. Eigenlijk ben ik in alles wat ik doe enorm gedreven en doelgericht. Dat is denk ik wel mijn sterkste kracht. Daar zit helaas ook wel een keerzijde aan. Dat is dat als je niet wint, of als iets niet lukt, ik er echt zo enorm van kan balen. Dat doet me dan echt veel.
Gelukkig heb ik al wel een hoop titels gepakt, en daar word ik dan ook heel gelukkig van. Het meest trots ben ik op de winst van de beker. 

De Leader Course heeft me laten inzien dat ik kinderen in beweging wil brengen

Inmiddels ben ik alweer drie jaar 3X3 Leader. Ik werd in 2020 geappt door een van de opleiders of het me leuk leek om mee te doen aan de 3X3 Leader Course. Het leek me leuk dus ik zei ja en heb meegedaan. Wat wel heel bijzonder was aan onze opleiding,  is dat het de aller eerste Girls Only 3X3 Leader Course voor 3X3 Unites was. Wat werd mogelijk gemaakt door Nike Made to Play. Alle meiden in de opleiding hadden er heel veel zin in, het was iets wat we allemaal graag wilden doen, maar je voelde wel dat het ook iets bijzonders was voor de organisatie

Naast dat het heel leuk en gezellig was heb ik door de Leader Course ontdekt wat, naast basketball, mijn passie is. Ik kwam daar voor het eerst in aanraking met werken met kinderen. Toen ik bij het eindevent wat we organiseerden voelde wat dat met me deed om die kinderen te zien sporten, wist ik dat ik mijn passie gevonden had. Zo ben ik gestart met een HBO-opleiding om gymdocent te worden. 

Unites heeft voor mij altijd als een veilige plek gevoeld. Als een tweede thuis. Iedereen in de organisatie is zo ontzettend aardig. Het is echt een fijne plek. Dus toen ik voor mijn opleiding op zoek moest naar een stageplek wilde ik dat heel graag bij 3X3 Unites doen. Tijdens mijn stage heb ik geholpen met de organisatie van de 3x3 Street League. Daarnaast werk ik aan een scholentoernooi in Reigersbos en verder proberen we een sportfestival op te zetten in Rotterdam. Ik vind het belangrijk dat mensen lekker bewegen, dat er leuke evenementen zijn waar mensen naar uit kunnen kijken. 

Ik wil kinderen de kans geven om met plezier te bewegen

Als je me vraagt hoe ik mijn toekomst zie dan hoop ik dat ik het goed voor elkaar heb. Wat dat voor mij betekent is dat ik een leuke baan heb, een huis en dat ik nog lekker kan sporten, het liefste basketball. In de afgelopen jaren ben ik mijn vader verloren. Dat heeft er wel voor gezorgd dat mijn relatie met basketball een beetje veranderd is en dat vind ik soms moeilijk. Het was iets wat ik altijd met hem deelde en dat kan nu niet meer. Soms zorgt dat er zelfs voor dat ik eraan denk om te stoppen. Toch behaal ik nog steeds successen. Op dit moment zit ik bijvoorbeeld in de voorselectie voor het nationaal 3x3 team. Mijn vader heeft me ook geleerd om niet op te geven en te blijven proberen. Maar hij zei wel ook altijd, meer dan je best kan je niet doen. Dat neem ik mee in alles wat ik doe. Ik hoop ook eigenlijk wel dat ik  in de toekomst het nationaal team ook nog haal. Dat zou ik heel gaaf vinden. 

Verder wil ik heel graag iets teruggeven aan jonge kinderen om mij heen. Ik wil graag kinderen in beweging brengen als gymdocent, maar ik wil eigenlijk nog meer doen dan dat. Ik zie zo veel kinderen om me heen die niet genoeg bewegen. Dat heeft allerlei oorzaken. Ik kan er niet tegen om dat te zien. Sporten en bewegen is zó fijn! Ik gun het dat kinderen daar ook plezier aan beleven. Dus ik zou graag mijn baan in de toekomst combineren met het organiseren van evenementen waar kinderen, ongeacht hun niveau, met plezier kunnen bewegen. 


 
Lees meer Leaders of Unites verhalen!