Naar boven

leaders of unites #8 finn paehlig

Mijn jongere broertje is nu al langer dan ik, maar ik versla hem nog steeds met basketball
Mijn naam is Finn Paehlig en ik ben 19 jaar oud. Samen met mijn ouders en jongere broertje woon ik in Amsterdam. Oorspronkelijk ben ik opgegroeid in Diemen. Ik zat in Diemen-Zuid op de basisschool, maar mijn hele middelbareschooltijd en nu ook mijn studententijd breng ik door in het centrum van Amsterdam. Mijn broertje is 3 jaar jonger dan ik, maar wel al een redelijk stuk langer! Om eerlijk te zijn baal ik hier wel een beetje van, maar ik versla hem vooralsnog met basketball. Zolang ik maar sneller blijf, meer train en meer oefen komt het altijd goed!

Alleen op avontuur heeft me zoveel over mezelf geleerd
Nadat ik mijn middelbareschooldiploma behaald had, wilde ik er even tussenuit. Een goede vriend van mij heeft me gepusht om naar het buitenland te gaan. Ik was niet echt van het reizen, maar het is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Hoe cliché het ook klinkt, alleen op avontuur heeft me zoveel over mezelf geleerd.

Je bent compleet op jezelf aangewezen. Je moet zelf de beslissingen nemen, maar je krijgt juist ook de ruimte om uit te zoeken wat jij nou echt leuk en belangrijk vindt.

Zo merkte ik tijdens mijn reis dat ik toch wel erg veel bezig was met duurzaamheid. In Azië moest ik bijvoorbeeld heel veel flesjes water kopen, maar dat begon me op een gegeven moment zo tegen te staan. Dus ik besloot me daar verder in te gaan verdiepen en te kijken naar oplossingen. Zo ben ik bij mijn studie, Future Planet Studies, gekomen.

Het richt zich op duurzaamheid en de natuurwetenschap, maar ook op de hele wereldmaatschappij op dit moment en hoe we eigenlijk niet veel langer door kunnen gaan zoals we nu bezig zijn. Door mijn reis weet ik beter wie ik ben. Dit heeft me gebracht bij mijn studie, maar het heeft er ook voor gezorgd dat ik veel meer op mijn plek ben binnen 3X3 Unites.

We maken geen onderscheid tussen mensen, iedereen is gelijk
In 2018 begon ik met leaderwerkzaamheden bij 3X3 Unites. Ik werd aangesproken op een van de veldjes en was direct enthousiast. Ik was gewoon dol op basketball. Ook 3X3 als sport vond ik super vet en toen ik eenmaal als leaders was opgeleid was ik helemaal verkocht. Het was zo gaaf om zelf die verantwoordelijkheid te krijgen. Ondertussen heb ik ook de instructor’s opleiding gedaan en zie ik ook mijn eigen rol binnen de organisatie veel beter. 3X3 Unites staat voor mij voor unity.

Ondertussen heb ik ook de instructor’s opleiding gedaan en zie ik ook mijn eigen rol binnen de organisatie veel beter. 3X3 Unites staat voor mij voor unity.

We maken geen onderscheid tussen mensen, iedereen is gelijk. Dat vind ik erg belangrijk! Als we die eenheid hebben kunnen we samen verder streven naar een betere, duurzamere toekomst. Als leader kan ik hier een voorbeeld in zijn voor de jongere generatie. Ik kan ze dingen leren en meegeven en verbinden met elkaar.

Mensen dichter bij elkaar en de natuur brengen is erg belangrijk voor mij
Als ik kijk naar de toekomst is er zoveel wat ik zou willen, maar een van de belangrijkste is toch echt het dichter bij elkaar brengen van mensen met elkaar, maar ook met de natuur. Voor mijn gevoel zijn we het contact met elkaar en de natuur een beetje kwijtgeraakt. We zitten vast in de dagelijkse sleur en lijken die echte connectie met anderen vaker te vermijden dan aan te halen. Ik zou graag willen dat mensen meer open staan voor contact met elkaar en meer waardering hebben voor hun omgeving. Er zijn meer overeenkomsten dan verschillenen en ik denk dat als je die belicht, de wereld een stuk mooier wordt!