Naar boven

leaders of unites #9 Nesta Agasi

Mijn liefde voor basketball begon allemaal op een pleintje in Utrecht
Mijn naam is Nesta Agasi, ik ben 20 jaar en ik ben geboren en getogen in Utrecht. Tegenwoordig speel ik basketball op professioneel niveau, maar het is best een lang reis geweest. Mijn liefde voor basketball begon allemaal op een veldje bij Tolsteegplantsoen in Utrecht toen ik 14 jaar oud was. Ik ging hier vaak met mijn broer een balletje gooien. Daar ontdekte ik dat het een ideale sport was voor mij, omdat ik leerde mijn emoties te bedwingen. Daarvoor had ik voornamelijk vechtsporten geprobeerd, maar daar konden mijn emoties juist heel erg het spel beïnvloeden, wat niet werkte voor mij. 

Op het pleintje ben ik een jaar lang drie keer in de week gaan basketballen, maar ik wilde meer. In Nieuwegein vond ik een club waar ik bij kon aansluiten en hier heb ik twee jaar op amateurniveau gespeeld. Hierna kon ik de belangrijke stap maken naar Landstede in Zwolle, waar ik deel kon nemen aan het topsport talentenprogramma.

Twee jaar lang trainde ik twee keer per dag bij deze Academy. Het eerste jaar speelde ik onder 18 en daarna onder 24. Toen besloot ik nog een stap verder te gaan en me te focussen op professioneel basketball. Ik ben verhuisd naar Groningen.

Daar speel ik nu in het eerste mee bij Donar en kom ik uit voor De Groene Uilen in de promotiedivisie. Het is een zware reis geweest, maar met doorzettingsvermogen en wilskracht ben ik gekomen waar ik wil zijn!

3X3 heeft me niet alleen met basketball verder geholpen, maar ook op persoonlijk vlak
Mijn huidige carrière ligt in het 5 tegen 5 basketball, maar 3X3 heeft ook voor een groot deel bijgedragen aan het spel wat ik nu speel. Voornamelijk omdat je veel op jezelf en je teamgenoten bent aangewezen. Je moet zelf alles regelen, je moet goed kunnen bonden met je team en je moet duidelijk kunnen communiceren. Doordat ik deze aspecten heb geleerd in 3X3, neem ik tegenwoordig zelf vaak de captain rol op me. Ik pak de verantwoordelijkheid om mijn team te motiveren, tips te geven, of correcties aan te brengen. 3X3 heeft me deels gemaakt tot wie ik nu ben, op en naast het veld.

3X3 heeft me dus niet alleen met basketball verder geholpen, maar ook op persoonlijk vlak. Voornamelijk als leader bij 3X3 Unites kwam ik erachter dat ik toch wel erg geïnteresseerd was in de psychologie van de mens. Je bent echt bezig met doelgroepen herkennen en begrijpen hoe iemand er mentaal aan toe is en daarop inspelen.

Door deze ervaringen wilde ik graag een studie doen die psychologische aspecten combineert met business. Zo ben ik bij de studie gekomen die ik nu ga doen, Human Resource Management. Een perfecte combi tussen psychologie en business. Je richt je op de werknemers, maar ook hun arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld. 

Ik zou graag zoveel mogelijk willen leren over het begeleiden van allerlei verschillende mensen 
Voor de toekomst heb ik grootse plannen. In vijf jaar zie ik mezelf in het werkveld. Ik heb mijn studie netjes afgerond en ik ben serieus bezig met het starten van mijn carrière. Ik zou graag zoveel mogelijk willen leren over het begeleiden van allerlei verschillende mensen en begrijpen hoe je een grote verscheidenheid aan doelgroepen leiding moet geven. Ook wil ik echt moeite doen om te leren hoe deze mensen zelf het liefst begeleid worden en dat in de praktijk brengen. Hopelijk kan ik mijn werkleven combineren met basketball en dan het liefst op topsportniveau. Werk is mijn nummer 1 prioriteit, maar basketball zal altijd een groot en belangrijk deel van mijn leven zijn. Het is een ambitieus toekomstbeeld, maar ik hoop dat ik met genoeg vastberadenheid en ondernemingsdrang mijn beide dromen kan verwezenlijken.