Naar boven

LEADERS OF UNITES #92 – Gabriel Grimaudo

Ik voel me meer Italiaans

Ik ben Gabriel Grimaudo, ik ben 16 jaar oud. Ik heb een oudere zus, zij is 19 jaar. Onze band is echt goed. Ik zeg alles tegen haar en zij tegen mij. Als we ergens mee zitten, praten we daar gewoon over. Ik ben in Groningen opgegroeid, maar alle twee mijn ouders zijn Italiaans. Groningen is een fijne stad. Vroeger vond ik het niet leuk, ik wilde dichterbij Amsterdam, in de Randstad wonen. Ik vond Groningen te ver weg. Totdat ik in de basketball community hier ben gekomen. 


Ondanks dat ik hier al mijn hele leven woon, voel ik me meer Italiaans dan Nederlands. Italianen zijn meer sociaal en zoeken elkaar altijd op. Ik kan heel makkelijk tegen mensen praten, rustig over straat lopen en een gesprek beginnen met iemand. Het eten is ook belangrijker in de cultuur… en lekkerder.

Mijn pleintje is mijn safe space

Ik begon met basketball op een pleintje in het plantsoen waar ik vaker met mijn vader naartoe ging toen ik kleiner was. Op een gegeven moment kwam ik daar steeds vaker en heb ik allerlei mensen ontmoet uit de basketball community hier in Groningen. Ik ben daar zo in opgegroeid dat ik nu echt heel veel mensen uit de community ken. 

Ik heb ooit een half jaar bij een club gespeeld. Dat was tijdens de coronaperiode, dus ik heb ook nog nooit een wedstrijd gespeeld. Maar, ik vond het bij een club eigenlijk niet fijn. Op een pleintje is echt mijn safe space: als het even niet lekker gaat, ga ik daarheen. Twee jaar terug ging ik door een depressieve periode en ik was daar toen letterlijk elke dag te vinden. Door de mensen om me heen en omdat ik mijn favoriete sport speel, voelt het gewoon zo fijn en veilig. Ik kan echt mezelf zijn, dus daarom voelt het safe. 

Ik had een realisatiemoment: dat Unites veel voor me zou gaan betekenen

Op dat veldje daar speelde Max ook vaker, hij was al Leader. Hij kwam naar me toe met: ja, er is een Leader Course en dan kan je lesgeven en community creëren en je kan ermee verdienen. Hij zei het heel kort, maar ik vond het wel interessant klinken. Tijdens de Leader Course had ik een soort realisatiemoment dat Unites echt best wel belangrijk voor me zou worden. Het is alles wat ik leuk vind: ik vind het leuk om sociaal te zijn, ik vind lesgeven geweldig, ik vind basketball leuk.

Voor ons eindtoernooi heb ik de poster ontworpen en gemaakt en dat ligt ook precies in mijn straatje, dus ik wist dat ik er ook mijn creativiteit kwijt kon. Ik was eigenlijk al helemaal vergeten dat Max had gezegd dat je er ook geld mee kon verdienen, omdat ik gewoon echt mijn ding had gevonden dat ik daar niet eens over nadacht op dat moment. Het is natuurlijk wel fijn dat je er iets mee verdient, maar dat is meer een bijzaak voor mij. Ik zou het ook zonder geld doen.

Ik doe ook best wel veel dingen in het creatieve vak, dat vind ik echt superleuk. Ik doe daarom tegenwoordig steeds meer voor Unites content team. Binnenkort, na mijn examens, start ik officieel in het communicatieteam. Ik vind het vooral leuk om grafische ontwerpen te maken, dat doe ik al best wel lang. Het is best grappig hoe ik daarmee ben gestart. Het begon eigenlijk allemaal met Fortnite. Er waren in die periode veel nieuwe kleine e-sports teams (groep gamers die samen toernooien spelen). Die teams hadden logo’s nodig en ik vond het leuk om die te maken. In het begin maakte ik ze via mijn telefoon of iPad.

Later, rond 2019, stapte ik over op Photoshop, dat heb ik mezelf aangeleerd met behulp van tutorials. Ik kan het nu wel, ik kan veel dingen maken, maar het is niet dat ik zomaar uit mijn hoofd weet hoe ik wat moet doen. Als iemand met een vraag naar me toe komt en ik weet dat bijvoorbeeld niet zo goed, zoek ik het gewoon op. Ik probeer altijd wat nieuws.

Unites heeft mijn hele leven veranderd

Vanuit Unites heb ik ook al zo veel nieuws geleerd. We hebben workshops fotograferen gedaan en zijn langsgegaan bij radiozenders om te leren hoe zij hun media bereik vergroten. Ik neem alles wat ik bij Unites heb geleerd dat wel echt mee in mijn leven: de vrienden die ik heb gemaakt, mijn werk en hoe ik daarin ben gegroeid, die extra stap om nog socialer te worden, het extra werk dat ik ben gaan doen en uitvoeren. 


Ik wil sowieso betrokken blijven bij Unites. Het heeft nu al zo veel voor me betekend. Als ik terugkijk naar drie jaar geleden dan heeft Unites mijn hele leven veranderd dus ik wil sowieso zo lang mogelijk dingen voor Unites doen. Misschien wel mijn hele leven.

Lees meer Leaders of Unites verhalen!