Naar boven

Leaders of Unites docu en portretten

Iedereen heeft talent, 3X3 Unites creëert voorwaarden om dit te ontdekken en te ontwikkelen. 

Jongeren in het bijzonder, hebben vaak hele creatieve ideeën en dromen. Door zelfvertrouwen te ontwikkelen en hen te faciliteren, leren ze actief waar hun sterke punten liggen en hoe ze deze 'kracht' in kunnen zetten om ideeën en dromen te realiseren. 

De kracht van 3X3 als middel biedt alles om de juiste voorwaarden te creëren. Het DNA van 3X3 als sport gaat verder dan 'het spelletje'. De mindset waarin spelers verantwoordelijkheid nemen over zichzelf en hun ontwikkeling. Het gaat om de community waar ze onderdeel van worden en waarin ze zichzelf kunnen en durven te zijn. 
Het gaat bij deze jongeren ook om de reis van talent naar professional, op het 3X3 court maar ook zeker buiten dit speelveld. Ieder op zijn of haar eigen niveau, voor iedereen is er plek om het verschil te maken.

Dit is het fundament van de voor 3X3 Unites ontwikkelde 3X3 Leader Course. De opleiding waar jongeren de tools aangeboden worden om hun talenten te ontdekken en hoe ze deze in kunnen zetten. Na afronding van de opleiding zetten de jongeren life-skills in als 3X3 Leader om directe impact te maken op hun omgeving.

Sinds 2016 zet 3X3 Unites deze grootste Urban teamsport ter wereld in als middel om groei bij jongeren, de 3X3 community, de sport 3X3 zelf én haar partners teweeg te brengen. Nu, vijf jaar later is er een 3X3 ecosysteem ontstaan waarin iedereen een rol heeft en er perspectief voor ieder individu is om het maximale uit zichzelf te halen. 
De rol van partners is in dit ecosysteem ook erg belangrijk. De partners van 3X3 Unites bieden middelen, ervaringen en dus kansen waar jongeren in de 3X3 community van kunnen profiteren. 

Om nu, na vijf jaar nog meer een beeld van deze impact te geven, is door 3X3 Unites en Beemflights deze short docu gemaakt. Van 6 jongeren delen we een portret, allemaal met hun authentieke verhaal, ondersteund door een bevlogen team. We blikken terug op enkele ontwikkelingen die 3X3 Unites heeft gemaakt en kijken met gepaste trots vooruit naar een kansrijke toekomst waar de Leader of Unites het verschil zullen blijven maken. 

Bekijk nu deze prachtige docu en ga ook naar de site van 3X3 Unites voor de nog uitgebreidere portretten van Lindsay, Isa, Linde, Shuwendly, Charlotte & Owen.

Meer verhalen van 3X3 Leaders zien? Lees alle verhalen hier!

Leaders of Unites docu en portretten