Naar boven

Maatschappelijke Organisaties in de Sport (MOS) officieel een stichting!

Als één van de “founding fathers” melden we met trots dat de ‘Maatschappelijke Organisaties in de Sport (MOS)’ gisteren officieel een stichting is geworden! Samen vormen we een nieuwe koepel voor sportstichtingen met speciale doelgroepen: mensen, jong en oud, die een afstand hebben tot sport en bewegen, op welk niveau dan ook.

We gaan we een schurend en eigenzinnig geluid laten horen! En dat is hard nodig. Het schuurt namelijk ook tussen de “mainstream” in de samenleving en diegenen die wegens ziekte, beperking, armoede, afkomst of geaardheid moeite hebben mee te doen. Het doel om mensen mee te laten doen aan sport en bewegen en talent te stimuleren en ontwikkelen, is niet het enige; Deelnemers van de MOS zetten sport en bewegen ook in als middel om mee te doen in de maatschappij.

Als partner van andere grote sportkoepels stimuleren we sport en bewegen in Nederland door continu aandacht te vragen voor onze doelgroepen aangaande sportakkoorden, sportwetgeving en uiteraard het regeerakkoord.

Stay tuned!