Naar boven

Nieuw 3X3 Unites Art Court gerealiseerd op Henrick de Keijserplein in Amsterdam

Sinds de oprichting van 3X3 Unites besteden we veel aandacht aan het omarmen van de volledige 3X3 Lifestyle. 3X3 is namelijk meer dan basketball. Het is snel, het is urban, het is muziek, fashion, maar ook zeker art! We werken aan het samenbrengen van die werelden in alles wat we doen. Toen de kans ontstond om vanuit de samenwerking met Amsterdam Zuid, het Henrick de Keijserplein samen met bewoners uit de wijk, tot een enkel 3X3 Court op te knappen was dit de uitgelezen kans om kunst en sport samen te brengen in dit mooie stukje van Amsterdam. Met als resultaat, een gloed nieuw 3X3 Legacy Art Court in de hoofdstad. 

3X3 Unites Henrick de Keijserplein

In samenwerking met Operatie Periscoop en de Fawaka ondernemersschool is De kinderwijkraad gestart en aangehaakt. Deze kinderwijkraad bestaand uit leerlingen van de basisscholen de Scholekster, de Derde Dalton en de Springstok samen hebben we gewerkt aan de realisatie van dit toffe project. De leerlingen hebben input geleverd op verschillende vlakken en zo zijn er drie geweldige ontwerpen ontwikkeld onder begeleiding van twee kunstenaars, Hakan Temel (Studio Broer) & Ruben Jonker (tevens 3X3 Leader). Er kon op deze drie ontwerpen offline gestemd worden voor de deelnemers van het plein en ook online via onze website. Na een spannende strijd waarin stemmen verzameld zijn kwam uiteindelijk Court C als winnaar uit de bus.

Henrick de Keijserplein 3X3 Unites Court A

Court A

COURT B

Henrick de Keijserplein 3X3 Unites Court C

Court C

Wil je het court met eigen ogen zien?! Ga dan langs op het Henrick de Keijserplein in de Pijp/Rivierenbuurt in Amsterdam. Tijdens deze zomervakantie worden er als onderdeel verschillende activiteiten ook georganiseerd in het kader van Midzomer Mokum, kijk hier voor activiteiten in deze buurt en nog veel meer. Stadsdeelvoorzitter Flora Breemer was je voor en heeft zelfs, samen met enkele buurtkinderen, nog een laatste hand gelegd aan het schilderen van het 3X3 Unites logo.

ANDERE 3X3 LEGACY ART COURTS

In 2019 realiseerde 3X3 Unites in samenwerking met OpperClaes tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend het eerste officiĆ«le 3X3 Legacy Art Court. Deze is demontabel en werd destijds ingezet tijdens het Pow Wow Festival in Rotterdam en getoond op het Centraal station Rotterdam. Sinds 2019 reist dit unieke exemplaar door het land waarbij het sinds vorig jaar een permanentere plek heeft gevonden in Amsterdam op de NDSM-werf. 

De Rotterdamse ballers hoeven niet lang te wachten voor de komst van hun eigen 3X3 Legacy Art Courts in de stad. Deze courts worden gerealiseerd vanuit het project Rebound waarbij 3X3 Unites wederom samenwerkt met Opperclaes en ook hierin jongeren opleid tot 3X3 Leaders Rotterdam. De samenwerking in Rotterdam wordt verder vormgegeven met  Concrete Lions en Panna Knock-Out. Dus stay tuned voor meer nieuws!