Naar boven

Nieuwe 3X3 Leader Course / Fast Break opleiding van start gegaan in Den Haag

Op woensdag 4 mei is er weer een nieuwe 3X3 Leader Course gestart in Den Haag. Deze 3X3 Leader Course wordt gegeven in een samenwerking tussen 3X3 Unites, Gamechangers en de Nederlandse Basketbalbond. Waar de 3X3 Leader Course normaal wordt volledig wordt aangekleed door 3X3 Unites, is de 3X3 Leader Course nu samengevoegd met de cursus Fast Break van de Nederlandse Basketbalbond.

De cursus Fast Break is een initiatief vanuit de Nederlandse Basktetbalbond als hulpmiddel voor mensen die beginnend zijn of twijfelen of ze willen beginnen als jeugdcoach. De cursus is speciaal ontwikkeld voor hen die net beginnen als jeugdtrainer en coach. Het uiteindelijke doel van de cursus is om mensen te enthousiasmeren voor het vak en ze de basisprincipes van het trainen en coachen aan te leren.

De 3X3 Leader Course wordt gegeven in de zaal van Den Haagse basketbalvereniging Jumpers. Er doen acht deelnemers mee aan de 3X3 Leader Course, waarvan zeven jongens en een jonge vrouw. De meeste deelnemers hebben een leeftijd van 17 of 18, maar er zit ook een deelnemer van 24 en een van 27 tussen.

De 3X3 Leader opleiding wordt gegeven door Kasper Averink die hierover verteld: ‘’Deze 3X3 Leader Course is door de samenwerking met de NBB en hun cursus Fast Break net even wat anders dan normaal, waardoor ik soms even moet schakelen, maar dat vind ik juist wel mooi. Het is een leuke groep met mooie ideeën, ik kijk ontzettend uit naar het eindevenement.’’

Als afronding van elke opleidingsdag vindt er een 3X3 activiteit plaats. Op woensdagen van 20:30-21:30 wordt er 3X3 basketbal gespeeld in Sporthal ’t Zandje, de thuisbasis van Jumpers Den Haag. Adres: Schimmelweg 202. Spelers uit de buurt kunnen hier gratis aan deelnemen.

Als afsluiting van elke 3X3 Leader Course organiseren de deelnemers een eindevenement. De deelnemers kunnen hier hun creativiteit rondom het organiseren van 3X3 activiteiten vormgeven met de faciliteiten van 3X3 Unites en zijn partners.

Over het eindevenement van deze 3X3 Leader Course is nog niks bekend. Zodra hier mee informatie over vrijkomt, wordt dit op onze evenementenpagina geplaatst.

Het zomerseizoen komt eraan, dat betekent veel 3X3 activiteiten en evenementen! Zo is bijvoorbeeld de 3X3 Street League vorige week van start gegaan op pleintjes door heel Nederland. Met in totaal meer dan 140 teams verspreid over het hele land was dit een groot succes! Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan de 3X3 Street League bij jou in de buurt? Check dan waar je kan spelen op https://streets.3x3unites.com. Voor meer informatie over wat de 3X3 Street League precies inhoudt, kan je kijken op https://www.fromthestreetstotheworldtour.nl. Om op de hoogte te blijven van alle 3X3 activiteiten die de komende periode worden georganiseerd, check onze activiteitenpagina.