Naar boven

Nieuwe 3X3 Leader Course gestart in Amstelveen

Afgelopen maand is er een nieuwe 3X3 Leader Course gestart in Amstelveen. Ook deze 3X3 Leader Course is tot stand gekomen door de samenwerking tussen 3X3 Unites, Sportakkoord Amstelveen en de plaatselijke basketbalclub NBCA. Ook Stichting Zorg en Zekerheid is een belangrijke partner in het organiseren van deze 3X3 Leader Course. Stichting Zorg en Zekerheid vindt het belangrijk om betrokken te zijn in de wijken waar ze actief zijn. Vandaar dat ze net als bij deze 3X3 Leader Course in Amstelveen bij die in Hoofddorp, Katwijk en Leiderdorp een belangrijke partner zijn.

Tijdens de 3X3 Leader Course leren de jongeren belangrijke life skills zoals oplossingsgericht denken, verantwoordelijkheid durven nemen en leiding durven nemen.

Wederom zijn twaalf jongeren gestart met de acht weekse 3X3 Leader Course. Het bijzondere aan deze groep is dat er voor het eerst een aantal voetballers aan de opleiding deelnemen. Van de twaalf deelnemers zijn er vier voetballers die spelen bij lokale voetbalclub Sporting Martinus. Met deze 3X3 Leader Course krijgen we dus een idee van hoe voetballers onze 3X3 Leader Course ervaren en of het interessant zou zijn om als 3X3 Unites samenwerkingen aan te gaan met lokale voetbalclubs net zoals dat nu gebeurt met basketbalclubs.

De lokale community in Amstelveen is erg actief. Na een mooie start vorig jaar is er een groeiende groep spelers die bij elkaar komt op de wekelijkse activiteiten. Begin maart is de actieve 3X3 basketbal community in Amstelveen is beloond met nieuwe baskets op de courts aan de Hortensialaan. Later dit jaar wordt deze renovatie voltooid door de court volledig te vernieuwen. De 3X3 Leader Course wordt georganiseerd aan de Zeelandiahoeve, een van de andere basketbalvelden waar actief 3X3 basketbal wordt gespeeld.

De 3X3 Leader Course wordt geleid door Kasper Averink. Hij vertelt hierover: ‘’Ik vind het super dat de tweede leader course hier in Amstelveen van start is gegaan. We hebben een erg leuk en divers groepje van basketballers en voetballers, iets wat ook voor mij nieuw is. Ik krijg energie van de input die deze jongeren aan mij en de 3X3 Leader Course geven. Als we de 3X3 Leader Course uiteindelijk zo kunnen ombuigen dat we hem gaan geven met voetbal op de manier waarop we dat nu doen met basketbal, dan zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Uiteindelijk leren we deze jongeren belangrijke life skills en is 3X3 basketbal hier slechts een handvat voor.’’

Elke opleidingsdag wordt afgerond met de organisatie van een 3X3 activiteit. Spelers uit de buurt kunnen hier gratis aan deelnemen.

Wil je weten aan welke activiteiten je nog meer kan deelnemen? Klik dan hier