Naar boven

Nieuwe 3X3 Leader Course gestart in Beverwaard, Rotterdam

Vorige week is er een nieuwe 3X3 Leader Course gestart in Beverwaard, Rotterdam. Deze 3X3 Leader Course is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Life Goals en Stichting Urban Skillsz. Urban Skillsz is een stichting die zich richt op jongeren in een kwetsbare positie van 10 t/m 27 jaar oud. De 3X3 Leader Course wordt gegeven in een locatie van Stichting Urban Skillsz. Aan deze 3X3 Leader Course doen 14 deelnemers mee.

De groep van 14 deelnemers bestaat uit een mooie mix van jongeren en jongvolwassenen, waarbij de jongste deelnemer 13 jaar oud is en de oudste deelnemer 26 jaar oud. Van de 14 deelnemers is de gemiddelde leeftijd 19 jaar oud. Van de 14 deelnemers zijn er 14 mannelijk en één vrouwelijk.

De 3X3 Leader Course wordt geleid door Kasper Averink, hij vertelt hierover: ‘’Ik ben blij dat ik met zo’n mooie en grote groep aan de slag mag in Rotterdam. Het is mooi om te zien wat voor verschillende ideeën de deelnemers hebben over 3X3 activiteiten en community building, ook vind ik het mooi om te zien dat deelnemers van zulke uiteenlopende leeftijden het goed met elkaar kunnen vinden.’’

Kasper wordt ondersteund door Miquel Pocorni, die vorig jaar bij ons de 3X3 Leader Course heeft afgerond en is sinds een aantal weken actiever geworden in onze organisatie. Hij houdt zich bezig met de persoonlijke ontwikkeling van de toekomstige 3X3 Leaders die meedoen aan deze 3X3 Leader Course in Rotterdam. Miquel woont zelf in Beverwaard en heeft veel gespeeld op het Middachtenplantsoen aan de Goedenraadsweg, waar de 3X3 activiteiten plaatsvinden.

Op het veldje waar de 3X3 activiteiten plaatsvinden aan de Goedenraadsweg staat een monument ter nagedachtenis aan Dwight Pollack. Dwight speelde vroeger 7 dagen per week bijna de hele dag op deze court waarna hij college in Amerika is gegaan, om vervolgens op 21-jarige leeftijd te overlijden. Zijn naam leeft voort op deze court, dat naast het monument naar hem is vernoemd.

Elke donderdag van 18:00-19:00 wordt de opleidingsdag afgesloten met een 3X3 activiteit, spelers uit de buurt kunnen hier gratis aan deelnemen. Deze 3X3 activiteiten vinden plaats aan het Middachtenplantsoen, 3077 JK in Beverwaard. De eerste activatie afgelopen donderdag was meteen een succes. Er was een goede opkomst en de energie van zowel deelnemers als toekomstige 3X3 Leaders was goed!

Als afsluiting van elke 3X3 Leader Course organiseren de deelnemers een eindevenement. Zo ook voor de Young 3X3 Leader Course. De jongeren kunnen hier hun creativiteit betreffende het organiseren van 3X3 activiteiten vormgeven met de faciliteiten van 3X3 Unites en zijn partners. Over het eindevenement van deze Young 3X3 Leader Course is nog geen informatie bekend. Lijkt het je leuk om aan deze, of aan andere 3X3 activiteiten mee te doen? Blijf dan op de hoogte via onze activiteitenpagina.

Ook komen er de komende tijd mooie evenementen aan, dus hou onze evenementenpagina in de gaten!