Naar boven

Nieuwe 3X3 Leader course gestart in Eindhoven!

Op vrijdag 4 november zijn we in Eindhoven van start gegaan met onze allereerste leader course! De 3X3 Leader Course is onderdeel van een programma van Stichting Life Goals, in samenwerking met 3x3 Unites. Het programma richt zich op een combinatie van 3x3 basketball skills en regels, samen met lifeskills zoals het nemen van verantwoordelijkheid, communicatie, het zijn van een rolmodel, het inspireren van anderen. Samen met deze eerste groep toekomstige leiders werken we aan het bouwen van een stabiele en ondersteunende basketbal community in regio Eindhoven!

Gedurende deze 3X3 Leader Course wordt van de deelnemers gevraagd om mee te denken over wat ze in Eindhoven zouden willen toevoegen en verbeteren op het gebied van basketbal en community. Extra velden, waar? Wekelijkse activatie momenten? Locale competities? Een groot jaarlijks evenement? Trainingen op scholen? Er is van
alles mogelijk.

Samen met de deelnemers spreken we ambities uit en maken we een plan om 3x3 basketball als urban sport in Eindhoven van de grond te krijgen en bespreken en bedenken we samen hoe we ook de kwetsbare jeugd van Eindhoven en omgeving hier de ruimte in geven.

De leader course vindt wekelijks plaats bij Dynamo Jeugdwerk, midden in het centrum van Eindhoven. We werken met een enthousiaste, diverse groep van jongens en meiden, van uiteenlopende leeftijden.

Elke week op deze vrijdag, wordt van 17:15-18:15 3x3 basketball gespeeld en zijn spelers uit de omgeving welkom om mee te doen!

In 2023 gaan we door met nog meer leader courses! Zorgen dat je bij onze volgende Eindhovense leader course mee doet? Schrijf je dan hier in