Naar boven

Nieuwe 3X3 Leader Course gestart in Leeuwarden

Op woensdag 25 mei is er een nieuwe 3X3 Leader Course gestart in Leeuwarden centrum/oost. Deze 3X3 Leader Course wordt mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit Stichting Life Goals. Ook wordt er samengewerkt met Amaryllis en BV Sport om te kijken of er in de toekomst via deze partners nieuwe deelnemers aangeleverd kunnen worden. Aan de 3X3 Leader Course doen twaalf deelnemers mee, waaronder vijf internationale jongeren.

De twaalf deelnemers zijn op eentje van 15 en eentje
van 24 na allemaal jongens van rond de 20 jaar oud. Omdat er van deze twaalf deelnemers
vijf internationale jongeren zijn, wordt deze 3X3 Leader Course in het Engels gegeven.
De internationale deelnemers komen uit België, Bulgarije, India en Roemenië. De 3X3 Leader Course wordt gegeven door Ata Einolhagh en Ata wordt ondersteunt
door Rachel Roubehie-Fissa.

Rachel vertelt over de 3X3 Leader Course: ‘’Ik vind het altijd leuk om met internationale jongeren te werken. Je merkt dat de cultuurverschillen zorgen voor een mooie samensmelting van denkwijzen, wat leidt tot veel creativiteit. Het is een leuke gemengde en gemotiveerde groep met jongens die veel van basketbal houden en hier dus ook graag mee bezig zijn. Zulke groepen zijn fijn om mee te werken en geven mij veel energie’’.

Als afronding van elke dag bij een 3X3 Leader Course vindt er een 3X3 activiteit plaats. Elke woensdag van 16:15-17:15 wordt er 3X3 basketbal gespeeld bij het pleintje aan de koepelkerk in Leeuwarden centrum/oost. Spelers uit de buurt kunnen hier gratis aan deelnemen. Adres: Vredeman de Vriesstraat 21. Als afsluiting van elke 3X3 Leader Course organiseren de deelnemers een eindevenement.

De deelnemers kunnen hier hun creativiteit betreffende het organiseren van 3X3 activiteiten vormgeven met de faciliteiten van 3X3 Unites en zijn partners. Over het eindevenement van deze 3X3 Leader Course is nog geen duidelijkheid, omdat een deel van de groep binnenkort terug moet naar land van herkomst. Om op de hoogte te blijven van dit eindevenement of andere events kan je de evenementenpagina in de gaten houden.

Hiernaast komt het zomerseizoen er natuurlijk aan, dat betekent veel 3X3 activiteiten en evenementen! Zo is bijvoorbeeld de 3X3 Street League twee weken geleden van start gegaan. In de eerste twee weken hebben er al meer dan 160 teams gespeeld, verspreid over heel Nederland. Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan de laatste 3X3 Street League stop bij jou in de buurt? Check dan waar en wanneer je kan spelen op https://streets.3x3unites.com. Voor meer informatie over wat de 3X3 Street League precies inhoudt, kan je kijken op https://www.fromthestreetstotheworldtour.nl.

Om op de hoogte te blijven van alle 3X3 activiteiten die de komende periode worden georganiseerd, check onze activiteitenpagina.