Naar boven

Nieuwe 3X3 Leader Course gestart op de geboorteplaats van 3X3 Unites

Op dinsdag 31 mei is er een nieuwe 3X3 Leader Course gestart op het plein bij het Lely Lyceum in Reigersbos, Amsterdam Zuidoost. Deze 3X3 Leader Course vindt plaats op hetzelfde plein als waar zes jaar geleden de eerste 3X3 Leader Course werd gegeven door Jesper Jobse en Mark Schuurman, founders van 3X3 Unites. De 3X3 Leader Course wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met stadsdeel Zuidoost. Aan de 3X3 Leader Course doen negen jongeren mee.

Alle negen deelnemers zijn jongens van tussen de 15 en 20 jaar oud. Het is een jonge groep waarvan een deel houdt van basketbal maar nog nooit bij een vereniging heeft gezeten en een deel speelt bij lokale vereniging de Gaasperdam Warriors. Met liefde voor basketbal als gemeenschappelijk goed geeft deze mooie groep veel energie aan de 3X3 Leader Course.

De opleiding wordt gegeven door Mike Nasibdar. Mike komt zelf niet uit de buurt, maar heeft wel een basketbalvereniging opgericht in Reigersbos. Mike is een van de 3X3 Leaders die deelnam aan de eerste 3X3 Leader Course die werd gegeven op ditzelfde plein in 2016. Zes jaar later staat hij weer op dit plein, nu als opleider. Mike vertelt hierover: ‘’Het is prachtig om terug te kijken naar die eerste 3X3 Leader Course op dit plein in 2016, en te zien waar 3X3 Unites nu staat. Om te zien wat voor stappen er zijn gemaakt en wat er is bereikt en daar onderdeel van te zijn, dat is iets waar ik trots op ben. Toentertijd was er één lelijke basket en hing er niet eens een netje. Nu hangen er vier mooie baskets. Om zes jaar later weer op dit plein te staan om een 3X3 Leader Course te geven is heel vet’’

Elke dinsdag van 18:00-19:00 wordt de 3X3 Leader Course afgesloten met een 3X3 activiteit, spelers uit de buurt kunnen hier gratis aan deelnemen. De activiteit vindt plaats op het plein bij het Lely Lyceum in Amsterdam Zuidoost, adres: Ravenswaaipad 3. Ook vindt er de komende twee weken op vrijdag en zaterdag op ditzelfde court de 3X3 Street League plaats. De eerste stop afgelopen vrijdag was een groot succes, met maar liefst acht teams in de categorie mannen 18+. Lijkt het je leuk om ook deel te nemen aan de 3X3 Street league? Schrijf je dan nu hier in. Wil je meer weten over wat de 3X3 Street League inhoudt? Kijk dan hier.

Als aflsuiting van elke 3X3 Leader Course organiseren de deelnemers een eindevenement. De deelnemers kunnen op deze manier hun creativiteit rondom het organiseren van 3X3 activiteiten vormgeven met de faciliteiten van 3X3 Unites en zijn partners. Over het eindevenement van deze 3X3 Leader Course is nog geen informatie bekend. Lijkt het je leuk om aan deze, of aan andere 3X3 activiteiten mee te doen? Blijf dan op de hoogte via onze activiteitenpagina en onze evenementenpagina.