Naar boven

Nieuwe 3X3 Unites Legacy Partner; De Veranderbrigade sluit aan

De Veranderbrigade en 3X3 Unites bundelen de krachten en durven door middel van 3X3 het verschil te maken en 3X3 legacy te bewaken.

Vandaag presenteren we met trots onze gloednieuwe 3X3 Unites Legacy Partner; De Veranderbrigade. Dit in Utrecht gevestigde bedrijf en 3X3 Unites bundelen hun krachten om duurzame sociale impact te maken door middel van 3X3, in eerste instantie in Utrecht.

Verschillen opzoeken en waarderen

De Veranderbrigade is een Utrechts bedrijf die organisaties helpt met taaie verandervraagstukken. Zij geloven in organisaties die zich richten op hun essentie. Veranderen in de echte wereld, met de mensen op nummer 1, staat hierbij centraal.

Ze moedigen organisaties aan om verandering bij strategische vraagstukken op een alternatieve manier te zien en (nieuwe) veranderprincipes toe te passen.

Ze juichen verschillen binnen een bedrijf toe en zetten aan om deze verschillen actief op te zoeken, te waarderen en ze bij elkaar te brengen. Ook op dat vlak zitten De Veranderbrigade en 3X3 Unites op dezelfde lijn.

Finale 3X3 Challenger Utrecht 3X3 Unites

Oprichter Merlijn Ballieux: “Als de corona pandemie ons een ding heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel dat niet iedereen dezelfde kansen heeft en deze kloof alleen maar groter is geworden. Wij adviseren en ondersteunen publieke organisaties om het verschil te maken. Wij zijn betrokken bij de publieke zaak en zijn o.a. in Utrecht actief in het sociaal domein. Hoe mooi is het om niet alleen te “praten over” of anderen te adviseren hoe ze het verschil kunnen maken, maar heel direct een bijdrage te leveren aan een van de belangrijkste opgaves van deze tijd; gelijke kansen en dan te beginnen in je eigen stad. Wij waren al een tijd op zoek naar een organisatie die werkt aan een duurzame maatschappelijke ontwikkeling en kwamen bij 3X3 Unites uit. De impact die deze organisatie maakt in haar vijfjarig bestaan is enorm en we zijn trots dat we door middel van deze samenwerking ons steentje in Utrecht kunnen bijdragen!”

Gelijke kansen en 3X3 Legacy

De Veranderbrigade ondersteunt met haar partnerschap de ontwikkeling van 3X3 Unites in Leidsche Rijn. De bijdrage die wordt geleverd is in de ontwikkeling van de hardware binnen het Utrechtse 3X3 Unites programma, waar de opgeleide 3X3 Leaders bewezen hebben dat hun court een opknapbeurt verdient. De ontwikkeling in een jaar tijd is enorm in dit gebied en de jongeren hebben bewezen dat zij aan de opgave om meer gelijke kansen te creëren voor iedereen slagen. Zo zijn er het hele jaar door activiteiten op maat voor verschillende doelgroepen. Van basisschoolleerlingen tot en met volwassen hulpbehoevende, niks is deze 3X3 Leaders te gek.

3X3 Team Junofleja wint 3X3 Pro cup

Zelf waren de leaders ook al bezig met het zoeken van steun vanuit de gemeente Utrecht voor het opknappen van de basketballcourts in Leidsche Rijn. Kenza: “Ik heb contact met het initiatievenfonds Utrecht waarbij je initiatieven kunt indienen als burgers voor de ontwikkeling van de de buurt.

Met de steun van meerdere partijen hebben wij als jongeren alle vertrouwen dat deze courts een unieke upgrade krijgen en ook het verschil gaan maken voor vele gebruikers in de toekomst!”.

Beide partners hebben de overtuiging dat sport als middel heel krachtig is om leiderschap te ontwikkelen en zelfvertrouwen te vergroten. Tijdens de 3X3 Unites Challenger Utrecht kondigden co-founder Mark Schuurman samen met de 3X3 Leaders, Luc, Bastienne en Kenza aan dat De Veranderbrigade bijdraagt aan de legacy van het topsportevent op het Jaarbeursplein. De ontwikkeling van de 3X3 Unites Legacy Courts in Utrecht is een ontwikkeling die andere steden ook hebben doorgemaakt als resultaat van een groot event.

Mark Schuurman: “vanaf het eerste grote internationale evenement in 2017 zorgen wij met behulp van partners voor een echte legacy van het event en versterking van het programma in die stad. Wat ons betreft zijn ook events een middel voor de ontwikkeling van het maatschappelijke programma in een stad en daar mag een 3X3 Unites Legacy Court niet ontbreken. We zijn naast de bijdrage aan Utrecht ook erg trots op de inhoudelijke samenwerking met De Veranderbrigade, we kunnen nog veel van hen leren en durven samen het verschil te maken!”.

3X3 Leaders aanwezig 3x3 Challenger Utrecht