Naar boven

Nieuwe Girls Only 3X3 Leader Course gestart in Amsterdam Oost

Twee weken geleden is er een nieuwe 3X3 Leader Course gestart aan het Sumatraplantsoen in Amsterdam Oost. Deze 3X3 Leader Course is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen 3X3 Unites en Made to play . Made to Play is een initiatief van Nike om meer kinderen in beweging te krijgen door sport en spel, zodat deze een gezonder en gelukkiger leven tegemoet gaan. Met deze Girls Only versie van de 3X3 Leader Course zetten wij als 3X3 Unites in op het ontwikkelen van sterke vrouwelijke rolmodellen.

Aan de 3X3 Leader Course doen 13 meiden mee met een leeftijd van tussen de 14 en 21 jaar oud. Wat deze groep zo mooi maakt, is dat het een mix is van basketballsters van allemaal verschillende niveaus. De helft van de groep speelt bij het CTO en andere hoge teams in Nederland en vinden tijdens de 3X3 Leader Course een andere manier om met basketbal bezig te zijn.

De andere helft van de groep bestaat uit wat jongere meiden die plaatselijk spelen en één dame die niet bij een basketbalvereniging zit.

De 3X3 Leader Course wordt gegeven door Melissa ’t Jong, die vertelt: ‘’Ik ben graag bezig voor en met meiden en het Made To Play project. Ik vind het dus helemaal leuk om deze 3X3 Leader Course te doen met en voor deze dertien meiden.

De groep is best jong en heeft echt ontzettend veel energie, dat is leuk om mee te werken. Het is een mooie mix van speelsters van het hoogste niveau en lokale speelsters, en ik zie dat dat goed aanslaat. Binnen de groep is iedereen gelijk en buiten het feit dat iedereen er hard voor werkt en veel wil leren tijdens de opleiding is er vooral een goede sfeer met veel gezelligheid.’’ Tijdens deze 3X3 Leader Course wordt Melissa ondersteund door Yueliza Gonzalez

Na elke opleidingsdag vindt er een 3X3 activiteit plaats. Spelers uit de buurt kunnen hier gratis aan deelnemen. De 3X3 activiteiten vinden plaats op dinsdagen van 18:45-19:45 aan het Sumatraplantsoen in Amsterdam Oost.

Ter afsluiting van elke 3X3 Leader Course organiseren de deelnemers een eindevenement. Zo ook voor deze Girls Only 3X3 Leader Course. De meiden kunnen hier hun creativiteit betreffende het organiseren van 3X3 activiteiten vormgeven met de faciliteiten van 3X3 Unites en zijn partners. Houdt onze eventpagina in de gaten om te zien wanneer de meiden hun eindevent gaan organiseren. Lijkt het je leuk om deze, of andere evenementen bij te wonen?

Blijf dan op de hoogte via onze evenementenpagina. Om op de hoogte te blijven van 3X3 activiteiten waar je aan kan deelnemen, check onze activiteitenpagina.