Naar boven

Nieuwe Young 3X3 Leader Course gestart in Groningen

Inmiddels twee weken geleden is er een nieuwe Young 3X3 Leader Course gestart in sporthal de Wiardt in Haren, Groningen. Deze Young 3X3 Leader Course is tot stand gekomen met dank aan de gemeente Groningen. Ook de plaatselijke basketbalvereniging HSVB en het WIJ Groningen zijn belangrijke partners geweest in dit proces. Wij als 3X3 Unites zijn blij met WIJ Groningen als partner, omdat ze net als wij mensen in hun wijken stimuleren om zelf grip te krijgen en houden op hun eigen leven. Dit doen ze door WIJ-teams in te richten die per wijk ondersteuning bieden aan de inwoners van de wijk bij het voeren van de regie over de zorg en de ondersteuning die ze krijgen. Kijk voor meer informatie over wat WIJ Groningen precies doet op hun website.

De Young 3X3 Leader Course in Haren telt acht deelnemers. De Young 3X3 Leader Course is iets wat wij als 3X3 Unites aanbieden naast de ‘’normale’’ 3X3 Leader Course voor groepen die wat jonger zijn. Hierin wordt in de basis dezelfde stof behandeld, echter is de manier waarop de stof wordt aangeboden praktischer ingericht.

De groep bestaat uit stuk voor stuk enthousiaste deelnemers die er volledig voor gaan. Van de acht deelnemers zijn er zes meiden en twee jongens. Met deze Young 3X3 Leader Course willen de deelnemers laten zien dat er helemaal geen verschillen zouden moeten zijn tussen mannen en vrouwen en dat vrouwen net zo goed activiteiten kunnen organiseren en runnen.

Ata Einolhagh, die deze 3X3 Leader Course geeft, vertelt: ‘’Ik vind het erg leuk om met zo’n jonge groep te werken. Dit daagt mij uit om me aan te passen aan de behoeftes van de groep om zo te zorgen voor een optimaal resultaat.

Om te zien hoe veel positieve energie deze kids geven aan deze 3X3 Leader Course en aan mij, dat is prachtig. Ook de ideeën die ze nu al hebben over het organiseren van 3X3 activiteiten en community building, daar word ik echt vrolijk van. The best is yet to come!’’.

Elke zondag van 14:00-15:00 wordt de opleidingsdag afgesloten met een 3X3 activiteit. Spelers uit de buurt kunnen hier gratis aan deelnemen. Deze 3X3 activiteiten vinden plaats aan de Vondellaan 75 in sporthal de Wiardt.

Als afsluiting van elke 3X3 Leader Course organiseren de deelnemers een eindevenement. Zo ook voor de Young 3X3 Leader Course. De jongeren kunnen hier hun creativiteit betreffende het organiseren van 3X3 activiteiten vormgeven met de faciliteiten van 3X3 Unites en zijn partners. Over het eindevenement van deze Young 3X3 Leader Course is nog geen informatie bekend. Lijkt het je leuk om aan deze, of aan andere 3X3 activiteiten mee te doen? Blijf dan op de hoogte via onze evenementenpagina